Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Oroszország témájú cikkeink

2021.11.15.
Méteres havazás érkezett az olasz-francia határra
Érdekes meteorológia jelenségnek lehetünk tanúi az elmúlt napokban. A havazás iránya az Alpokban ezúttal keletről nyugati irányba tart és jelenleg a francia és olasz hegyeket takarja be elég vastagon. Holnap reggelig néhány helyen méteres hóra lehet számítani.
2021.07.29.
Beltéri sípályák, ahol nyáron is lehet síelni
A világon több tucat fedett sípálya létezik, ahol az év 365 napján hódolhatunk szenvedélyüknek. Csak Európában több mint 25 fedett síközpont várja a téli sportolókat. 2017-ben Afrikában is felépült az első beltéri sípálya, így már minden lakott kontinensen van ilyen létesítmény.
2020.02.14.
Síelés Oroszországban, a 2014-es téli olimpia helyszínén
Temesváron, Romániában, ahol élek, a közvélemény és a sajtó java része nagyon kritikusan gondolkodik Oroszországról, Putyinról. A legfenyegetőbb ellenséget látják a tőlünk nem is olyan távol lévő hatalmas országban. Ha politikus utazik oda Bukarestből, rögtön lekommunistázzák és még mindig úgy tekintenek rá, mintha az egykori Szovjetunióba tett volna látogatást. Így aztán sok ismerős fenntartással fogadta a hírt, amikor elújságoltam nekik, hogy Szocsiba, a 2014-es olimpia helyszínére megyek síelni, a Kaukázusba. Legtöbben azt kérdezték: nem félek?
2019.11.09.
Cortina: megkezdődik a síszezon a Dolomitokban is
Dicséret a síterep alkalmazottainak: a hatalmas havazás után mindent megtesznek, hogy vasárnapra kinyissanak.
2019.04.23.
Orosz tavasz: 1761-en síeltek le fürdőruhában
Az oroszországi Sereges síterepén idén áprilisban immáron hetedik alkalommal tartották meg az egyre népszerűbb fesztivált, és a rendezvény csúcspontjának számító fürdőruhás csúszást. Az idén pontosan 1761 síelő és snowboardos dacolt fürdőruhában a kilencfokos hőmérséklettel.
2019.02.19.
Letette esküjét a téli Universiadéra utazó magyar csapat
Letette esküjét a Krasznojarszkban március elején sorra kerülő 29. téli Universiadén szereplő 40 magyar sportoló.
2019.02.14.
Putyin megint síelt egyet két tárgyalás között
Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin síeléseiről már korábban is írtunk, tegnap újabb jelét adtak annak, hogy a diplomáciát ki lehet vinni a sípályákra is.
2019.02.08.
Videó: teve húzza ki az orosz, hóban elakadt autót!
Ritka videó járta be az orosz, majd a világ közösségi oldalait. A hó fogságába esett autót egy teve húzza ki a bajból valahol Szaratov környékén. De hogy kerül egy teve az orosz télbe, a Volga folyó mellé?
2018.12.04.
Hétvégére érkezhet a havazás és a hideg az Alpokba
Kissé tréfát űz a síelőkkel az időjárás december elején, de valószínűleg már nem kell sokat várni, hogy megérkezzenek a hóviharok az Alpokba és velük együtt az igazi hideg. A meteorológusok a hétvégére várják a fordulópontot, a havazást és a komoly lehűlést az Alpok síterepein.
2018.02.01.
Moszkvát elérte az idei tél legnagyobb havazása
A meteorológiai adatok szerint február számít a leghidegebb hónapnak az orosz fővárosban, az idei február már az első napján igazolja a statisztikákat. Az előző napokban havazott Moszkvában és a hétvégéig további havazások várhatóak, ehhez társul még az állandó nulla fok alatti hőmérséklet.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »