Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ukrajna témájú cikkeink

2022.02.25.
Covid-kalauz a környező síterepekre - 2021/2022
Már számos európai sícentrumban megkezdődött a szezon. Idén is megkíséreljük a lehetetlen vállalkozást, vagyis összegyűjteni az információkat, hogy mi az aktuális helyzet a hazai és a környező országok síterepein.
2022.02.24.
Ukrajna legnagyobb síterepe felfüggesztette működését
Bukovelben tegnap még főszezoni hangulat volt, a 19 síliftből 19 működött és tele volt a síterep üdülővendégekkel. A háború kitörésének hírére a sícentrum létesítményeit bizonytalan időre bezárták. Ma kezdődött volna az Ukrán Slopestyle és Big Air Bajnokság, holnaptól pedig az első bukoveli nyílt FIS Snowboardcross Bajnokság, a versenyeket törölték.
2021.12.13.
Ukrajna legjobb síközpontja is megnyitott, ezek a szabályok
December 10-én elindult a 21. síszezon Bukovelben, a magyar határtól 230 kilométerre található síterepen. A nyitóhétvégén a 16 ülőliftből 12 már működik is. A 75 kilométeres pályarendszernek egyelőre nagyjából a negyede nyitott meg, főképp kék pályák. December közepén nagyobb havazás várható a Kárpátokban, ezután fokozatosan nyitják majd meg a piros és fekete pályákat.
2020.04.14.
Ukrajna: havazott a kárpátaljai síterepeken
A hétfő reggel érkezett kisebb lehűlés az alacsonyabban fekvő helyeken csak esőt, viszont a hegyvidéki területeken havazást hozott.
2019.10.07.
Bukovel: havazott az ukrán síterepeken is
A Kárpátok magasabb részein havazott a hétvégén, az ukrán síterepek is befehéredtek az első nagyobb havazás után.
2019.04.15.
Utazás autóval ukrán síterepekre
Az ukrán síterepek még nagyon sok téli sportokban jártas honfitársunknak "szűz" területnek számítanak. A síterepek fejlődésével viszont egyre többen keresik fel ezeket a helyszíneket, elsősorban Bukovelt. Nekik készült ez a kis összeállítás, az utazás megkönnyítésére.
2018.12.07.
Bukovel: már lehet síelni a legjobb ukrán síterepen
Az elmúlt hétvégén a síelésre kiéhezett ukránokat a farkasordító hideg sem tartotta vissza attól, hogy végre csúszhassanak egyet hazai havon, Bukovel síterepén. A szezonkezdethez nagyban kellett a hóágyúk segítsége, mivel a természet eddig szűkmarkúan adagolta a havat.
2017.01.06.
Négy autót temetett be a lavina Kárpátalján
Ukrajna, Kárpátalja. Szerda délután Alsókalocsa (Kolocsava) település közelében négy autót temetett maga alá egy lavina – tájékoztatott a Kárpátaljai Megyei Katasztrófa-elhárítási Főosztály sajtószolgálata.
2017.01.05.
Bukovel: a magyar síelők új kedvence
Kevés olyan síkomplexum van a környező országokban, amelynek annyira dinamikusan növekszik az ismertsége és elismertsége, mint a Kárpátokban található Bukovelé.
2016.11.13.
Ukrán havazás: 430 településén nincs áram
Vasárnapra virradóan leesett a hó Ukrajna nyugati felében, a havazás következtében már kilenc megye 430 településén nincs áram - közölte Hennagyij Zubko regionális fejlesztési miniszter.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »