Menü ≡

Aflenz - Bürgeralm témájú cikkeink

2021.09.19.
Downhill bringázás hazai és külföldi sípályákon
A síelés és a kerékpározás szezonális tekintetben kiválóan kiegészítik egymást. Amellett, hogy az éves ciklusok során jól megférnek egymás mellett, terrénum szempontjából is kéz a kézben járnak - és itt főleg az extreme-gravity, azaz a downhill (dh) és freeride szakágakra kell gondolni. Mi is ezzel a helyzet?
2020.06.16.
Ezek a felvonók üzemelnek nyáron is Stájerországban
Téged is rabul ejt a végeláthatatlan panoráma a hegy tetejéről, de nincs kedved feltúrázni? Kirándulnál a családdal a közeli Alpokban, de nem szeretnél nagy szintkülönbséget megtenni? Mutatjuk Stájerország nyáron is üzemelő felvonóit.
2019.01.03.
Ausztria: 14 síelőt mentettek ki az ülőliftről
Tombol a hóvihar Ausztria északi részén található síterepein. Sok helyen leállították a lifteket, ha a széllökések ereje ezt megkövetelte. Volt, ahol azonban a természet állította le a síliftet, például Aflenzben, ahol a vihar fákat csavart ki, amelyek a sílift drótkötelére zuhantak.
2017.01.30.
Aflenzi sítaxi: ratrakkal szállítják a síelőket
Örömteli hírekkel szolgálhatunk az aflenzi sípályákkal kapcsolatban. Felújították a duplaülésest, újra üzembe helyezik a hátsó hosszú csákányost (Paradieslift), amit ratraktaxikkal érhetnek el a síelők. A tervek szerint, idén először február 3-án üzemelnek a sítaxik.
2014.12.08.
Aflenz: a csőd után megállt az élet a síterepen
Már tavasszal tudni lehetett, hogy nagy gond van, Aflenz síterepe ugyanis már április elején csődöt jelentett. Több mint 1 millió eurós tartozást halmozott fel, az enyhe tél miatt katasztrofális szezont zárt tavaly. Sajnos mostanra biztossá vált, a Bürgeralm nem üzemel tovább a korábbi évekhez hasonlóan.
2014.04.09.
Aflenz-Bürgeralm: csődbe jutott a síterep
Újabb rossz hír érkezett Stájerországból. Az olvasóink körében is ismert síterep, Aflenz csődbe jutott. Az egyik ok itt is a katasztrofális elmúlt szezon. A hóágyúk nélküli síterep csak a természetben bízhatott. Egyelőre bizonytalan a közel egymillió eurós adósságot felhalmozó síterep sorsa.
2010.01.27.
Mariazell mínusz 21 fokra ébredt szerdán
Stájerországban az idei január még nem hozott annyi havat, mint tavaly, de úgy látszik a természet amit elmulasztott hóesésben, azt a hideg hőmérsékletekben igyekszik bepótolni mostanában. Ma reggel ritka hideg volt a stájer vidéken, különösen Mariazellben, hiszen itt mínusz 21,3 fokot mértek.
2009.12.23.
Aflenz-Bürgeralm mától várja a síelőket
A várva-várt égi áldás idén sokat késett Aflenz-Bürgeralmon, ezért a szokásos decemberi eleji nyitás helyett karácsonyig kellett várni. A kis stájer síterepen nincsenek hóágyúk, ezért még egy kiadós hóesés után tud majd megnyitni a teljes pályarendszer.
2009.03.19.
A kisebb stájer síterepek is kitartanak még
A stájerországi síterep-üzemeltetők igencsak elégedettek az idei szezonnal. Nagyon régen nem volt ilyen szerencsés szezon, végig, egyenletesen jó minőségű, és javarészt természetes hóval várták a vendégeket, akik természetesen rekordszámban látogattak ki a tartomány pályáira.
2008.11.25.
November 29-én kinyit Aflenz-Bürgeralm is
A stájerországi Aflenz Bürgeralmon az elmúlt napokban mintegy 80 cm hó esett, így a mostani hétvégére a síterep megnyitja kapuit a síelők előtt! A hétvégén mély porhó várja a szezon első vendégeit! A síterep ezután hétköznap zárva lesz majd, de december 6-tól már minden nap nyitva tart 9-16 óráig.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »