Menü ≡

Mallnitz - Ankogel témájú cikkeink

2020.04.07.
Gopass: szezonbérlet akció a Tátra legjobb síterepeire
Az évek óta sikeres szlovákiai GoPass szezonbérlet akció idén is folytatódik: az alap bérlettípus 4 szlovákiai síterepre (Chopok-Jasná, Tátralomnic, Csorba-tó, Ótátrafüred), érvényes, míg a prémium verzió további 2 osztrák (Mölltal és Ankogel) és 1 lengyel (Szczyrk) síközpontban használható fel.
2020.01.04.
Sífutótáborok Ausztriában Bozsik Annával, kezdőknek is!
Az idén 20. születésnapját ünneplő Bozsik Sífutó Iskola 2020 telén 3 hónapban 3 különböző helyszínre (Hohentauern, Eisenerz, Mallnitz) szervez tábort, így mindenki kedvére válogathat. A táborokban napi 2x2 óra intenzív oktatás mellett elég idő jut pihenésre, lazításra is.
2019.12.26.
Három lavina egymás után a karintiai síterepen
Ma reggel három lavina is elindult az osztrák síterepen. A szerencsétlenség helyszínén jelenleg is mentőalakulatok kutatnak. Ankogel (Mallnitz) síterepét lezárták.
2019.09.30.
Mölltal: a síterep fejlesztési terveit várja a hatóság
Idén jelentős változás történt a síterep életében: szlovák tulajdonosok kezébe került. Az új tulajdonosok fejlesztési terveire már sokan kíváncsiak.
2019.06.28.
Mölltal: szlovák kézbe került a gleccser síterepe
A mostani szezontól már a szlovák Tatry Mountain Resorts (TMR) cég fogja üzemeltetni a karintiai Mölltal és Mallnitz (Ankogel) síterepeit. A szlovákok 100%-os tulajdonrészt szereztek.
2017.12.01.
Nyitás! Nassfeld, Gerlitzen és más karintiai síterepek
Karintiában is nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket a hétvégi nyitások alkalmával. Eddig két síterepen (Turracher Höhe és Mölltal-gleccser) lehetett síelni a tartományban, de ezen a hétvégén újabb nyolc síterep liftjei kezdik meg az idei szezont, köztük Nassfeld, Gerlitzen vagy Katschberg.
2015.03.17.
15. születésnapját ünnepelte a Bozsik Síiskola
15. születésnapját ünnepelte 2015. március 11-15 között a Bozsik Sífutóiskola az ausztriai Mallnitzban. A jubileumi táborban több mint nyolcvan sífutó jött össze, köztük sok gyerek, és senki nem ment haza üres kézzel. Emléklapokat, okleveleket és a tombolán rengeteg ajándékot osztottak ki a résztvevőknek.
2014.03.30.
Fekete hétvége: két halálos síbaleset Karintiában
Vasárnap délelőtt szinte egy órás időtartam alatt négy súlyos síbaleset is történt az osztrák Karintia tartományban. Mind a négy esethez (Mallnitz, Mölltal, Nassfeld és Heiligenblut) mentőhelikoptert kellett hívni. A balesetekben két síelő meghalt, másokat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.
2014.02.01.
Rekordhó Ausztriában - folyamatosan frissül
A havazás szombaton is folytatódik Karintiában és Kelet-Tirolban, így ma is nyomon követjük a hóhelyzetet. Sok helyütt 75 éve nem esett ilyen rövid idő alatt ekkora hó, Ausztria déli része szó szerint elsüllyed.
2009.12.15.
A négy "leg" Karintiában
Nézzük mit tartogat az idei télre Karintia legnagyobb síterepe: Nassfeld, legkényeztetőbb síterepe: Bad Kleinkirchheim, legmagasabb síterepei, valamint Karintia legnagyobb tava: a Wörthi-tó.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »