Menü ≡

Diavolezza témájú cikkeink

2020.10.15.
Hétvégén nyit Svájc első nem gleccser síterepe!
A 3000 méteres magasság felé emelkedő svájci síterep, Diavolezza október 17-én kezdi meg az idei szezont. A korai nyitás annak köszönhető, hogy ezen a síterepen is a szezon végén "eltették" a tavalyi havat, amelyet most szétterítettek a pályákon.
2019.09.09.
Fél méter hó hullott az olasz és svájci hegyekben
A hétvége óta havazik a svájci és olasz hegyekben. Szombatra és vasárnapra már alacsonyabbra húzódott a hóhatár és több helyen félméternyi hó hullott.
2018.11.02.
Svájci síterepek: nyitás és zárás a nagy havazás után
A nagy havazások általában jót és rosszat is jelentenek a síterepeknek. Ha pont az a hómennyiség érkezik meg, ami a nyitáshoz szükséges, akkor nagy az öröm. Ha már üzemel a síterep, és a hóvihar miatt be kell zárni ideiglenesen, akkor már más a nagy havazás megítélése.
2017.10.23.
Diavolezza (CH): itt is megkezdődött a szezon
A hétvégén Zermatt, Saas Fee és Titlis után már a negyedik svájci síterep kezdte meg a szezont. A St. Moritz-Engadin sírégióban található kisebb síterep, Diavolezza nyitotta meg pályáit szombaton immáron nemcsak a tréningező versenyzők, hanem a nagyközönség előtt is.
2017.08.01.
Hóágyúzással növesztenék újra a svájci gleccsereket
Hans Oerlemans, holland tudós teóriája szerint az olvadó gleccserek problémájára a mesterségesen előállított hóréteg jelenthet megoldást.
2016.10.23.
Hétvége: sorra nyíltak a pályák az Alpokban
Október utolsó előtti hétvégéjén számos síterep kinyitott az Alpokban. Újdonság, hogy már nemcsak a gleccsereken lehet síelni, hanem az alacsonyabban fekvő pályákon Olaszországban és Ausztriában is. Ezzel egyidőben Észak-Amerikában is beindult a szezon. Itt hatalmas hó esett mostanában.
2014.10.18.
Már nem csak a gleccsereken lehet síelni
A hétvégén már újabb síterepen lehet síelni az Alpokban. A svájci Diavolezza (Engadin) is csatlakozik a már síelhető területekhez. Diavolezza az első nem gleccser síterep, ahol idén kezdetét veszi a síelés. Október 18-án, szombaton, reggel 7:45-kor megkezdődik itt is a 2014/2015-ös szezon.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »