Menü ≡

Klippitztörl témájú cikkeink

2019.05.31.
Külföldi bobpályák a környező országokban
A környező országokban is sok helyen találhatunk nyári bobpályákat, bár az élményhez már drágábban juthatunk hozzá, mint idehaza. Összeállításunkban a viszonylag közeli pályákat gyűjtöttük össze. A bobozás nagy élmény minden gyereknek és "örök gyereknek", érdemes beiktatni a nyári programba!
2017.12.01.
Nyitás! Nassfeld, Gerlitzen és más karintiai síterepek
Karintiában is nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket a hétvégi nyitások alkalmával. Eddig két síterepen (Turracher Höhe és Mölltal-gleccser) lehetett síelni a tartományban, de ezen a hétvégén újabb nyolc síterep liftjei kezdik meg az idei szezont, köztük Nassfeld, Gerlitzen vagy Katschberg.
2013.02.25.
Eddig elégedettek a síszezonnal a karintiai síterepek
Üzemeltetői szempontból már túl vagyunk a szezon legfontosabb időszakain, vagyis a karácsonyi és újévi ünnepeken, és nemrég ért véget az egyik legfontosabb periódus a három hétre elosztott iskolai síszünet. A közép-karintiai síterepek elégedettek az eddigi szezonnal, sokan javulást várnak tavalyhoz képest.
2010.03.22.
Koralpe, Klippitztörl és Weinebene húsvétig kitart
A Lavant-völgyben található síterepek nagy részén (Koralpe, Klippitztörl és Weinebene) még továbbra is lehet síelni, a tervek szerint egészen húsvéthétfőig. A völgy síterepei közül először Hebalm zárta be a kapuit az előző hétvégén. Jelenleg 70-90 cm vastag a hóréteg, a jövő hét kisebb lehűlésével ez kitarthat húsvétig.
2010.02.12.
Újabb havazás 30-50 cm havat hozott Ausztriában
Szerdától csütörtökig újabb havazás borította be a hozzánk közelebbi osztrák tartományokat. A délről érkező nedves levegőnek köszönhetően a legtöbb havat most is Karintia kapta, ahol a településeken átlagosan 30 cm, néhány magasabban fekvő részen pedig 50 cm friss hó hullott.
2009.12.26.
Magyar vendégeken múlik a szezon Kelet-Ausztriában
Az előszezon véget ért az idei síszezonban, az eddigi érdeklődések és az előzetes foglalások alapján Ausztria nagy része megismételheti a tavalyi szezon sikerét, kivéve a keleti régió. Keleten akár 3-5 százalékos visszaesés is valószínű, a szezon sorsa a magyar és a kelet-európai síelők kezében van.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »