Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lienz - Zettersfeld témájú cikkeink

2019.11.22.
Első hétvége: sorra nyitnak az osztrák síterepek!
Az elmúlt időszak nagy havazásai után néhány síterep néhány pályával már ezen a hétvégén egy kis ízelítőt nyújt az idei szezonból.
2019.05.31.
Külföldi bobpályák a környező országokban
A környező országokban is sok helyen találhatunk nyári bobpályákat, bár az élményhez már drágábban juthatunk hozzá, mint idehaza. Összeállításunkban a viszonylag közeli pályákat gyűjtöttük össze. A bobozás nagy élmény minden gyereknek és "örök gyereknek", érdemes beiktatni a nyári programba!
2018.11.14.
Bad Kleinkirchheim 2020-tól világkupát rendezhet
A karintiai síterep másik két osztrák sítereppel (Semmering és Lienz) osztozva háromévenként rendezheti meg a női szlalom, illetve óriás-műlesikló versenyek karácsony utáni világkupa futamait. Eddig gyorsasági versenyeket rendeztek itt, de mostantól a technikai számoknak ad otthont.
2015.12.29.
Hóhiány: elmarad Miklós Edit versenye St. Antonban
Nehéz elhinni, hogy a hóbiztosnak gondolt vorarlbergi hegyekben is gondok vannak a hóval. Pedig, sajnos ez a helyzet. A január 9-10-re tervezett női lesikló és szuper-g versenyeket nem lehet megrendezni St. Antonban hóhiány miatt. Lienzben lesz verseny, Zágráb még kétséges.
2014.02.01.
Rekordhó Ausztriában - folyamatosan frissül
A havazás szombaton is folytatódik Karintiában és Kelet-Tirolban, így ma is nyomon követjük a hóhelyzetet. Sok helyütt 75 éve nem esett ilyen rövid idő alatt ekkora hó, Ausztria déli része szó szerint elsüllyed.
2013.12.29.
Marlies Schild rekordot döntött szlalomban
A hétvégén a salzburgi lányok örülhettek a kelet-tiroli Lienzben rendezett versenyeken. Szombaton Anna Fenninger, vasárnap pedig Marlies Schild nyert. Schild a 35. vk győzelmét aratta szlalomban, így az örökranglistán nincs nála eredményesebb női szlalomos.
2013.09.08.
Az idén rövidebbek lesznek a sípályák Ausztriában
Évek óta egyre hangosabban tiltakoztak a térképészek a sípályák katalógusaiban megadott pályahosszok ellen. A síterepek nagyon sok esetben jóval nagyobb számot adtak meg a valóságnál. Ausztriában megkezdődött a sípályák újramérése, van olyan síterep, amely 110 kilométeresről 37-re ment össze.
2011.09.30.
Öt csillag közt alszom ma...
5 csillagos környezetben tölteni a sívakációt Ausztriában egyáltalán nem megoldhatatlan feladat, de Kelet-Tirol tartományban ezt a szolgáltatást csak egy hely nyújtja, így aki a Hoschstein pályáin szerzett fáradságát ilyen szintű szálláshelyen kívánja kipihenni, az csak a Grandhotel Lienz-et választhatja.
2010.12.23.
Egész évben üzemelő bobpálya nyílik Lienzben
Kelet-Tirol egyik legjobb síterepén, a női Világkupa versenyeknek is otthont adó Lienzben karácsonytól újabb érdekességgel várják a síelőket, de inkább azokat akik a síelés helyett egy kötött bobpályán csúsznának. December 25-én megnyílik a síterep egész évben nyitva tartó bobpályája.
2010.02.26.
Évtizedek óta nem volt ilyen hideg tél Ausztriában
Február végével véget érnek a téli hónapok. Az osztrák meteorológiai intézet adatai szerint majdnem harminc éve nem volt ilyen hideg a tél Ausztriában. A hó nem oszlott el egyenlően, a keleti részeken több esett a szokásosnál, míg a nyugati oldalon az idei télen az átlagnál kevesebb csapadék hullott.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 243 vendég és 22 regisztrált felhasználó látogatja.