Menü ≡

Mürren - Schilthorn témájú cikkeink

2020.01.28.
Inferno Race - pokoli futam a svájci Mürrenben
1928 óta minden januárban megrendezik a ma már elismerten legjobb európai amatőr lesiklóversenyt, az Infernót. A "Pokoli verseny" helyszíne Mürren (Svájc), a Jungfrau régióban.
2019.02.07.
Ritka, mint gólya a síliften februárban
Ilyen mondás még nincs, de ki tudja? Talán a jövőben. Mindenesetre elég ritka, hogy február elején egy gólya pihenjen meg egy svájci síterep síliftjén, 1820 méteres magasságban. Ez már lassan a fehér holló kategória.
2017.12.09.
Ezek lettek 2017 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.de 2017-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén 11 ország síterepei kaptak elismerést három fő kategóriában.
2016.09.01.
Macska "mentette meg" az eltévedt magyar túrázót
Néhány napja egy magyar túrázó kalandjáról beszél az internet, főleg a macskákat kedvelő része. A fiatalember túrázni indult a svájci hegyekben a síszezon végén. Túra közben eltévedt, nem tudta, hogy merre menjen, de szerencséjére arra járt egy kóbor macska, aki levezette őt a faluba.
2009.04.01.
Legek sorozat: A világ leghosszabb sípályái
A világ leghosszabb sípályájának hossza messze felülmúlja a legnagyobb alsó-ausztriai pályarendszereket. De hol is síelhetünk tíz, húsz kilométereken keresztül, anélkül, hogy egyszer is felvonóznánk, vagy lecsatolnánk? Most megtudhatjuk!
2008.12.01.
A világ legmagasabban fekvő síbárjai
A hét kontinens legmagasabb hegycsúcsairól már többen megpróbáltak lesíelni, de a valódi kihívás teljesítése – inni a világ hét legmagasabban működő síbárjában – még várat magára.
2006.12.01.
Három hegycsúcs, két tó, egy titkos ügynök
Földrajzi közelsége ellenére Svájc mindig is a nehezen elérhető, csak a kivételezettek számára megfizethető ország képét mutatta. Ettől persze csak még kívánatosabb lett a hazai síturisták szemében, akik az alpesi országot úgy tartják nyilván kívánságlistájukon, mint amit egyszer még látni kell.

2006.10.13.
Schilthorn - Piz Gloria forgó étterem
1969-ben mutatták be George Lazenby főszereplésével az Őfelsége titkosszolgálatában című James Bond sztorit, melynek helyszíne Svájc volt. A film egy nagyobb része Mürrenben, a Jungfrau oldalában játszódik.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »