Parsenn (Davos Klosters) témájú cikkeink

Hórekord után újabb síterepek nyitnak Svájcban

2021.11.04. Bata Attila
Ezen a héten már Svájcban is a második körét futja a havazás. Csak a második havazásból 40-70 cm friss hó érkezhet péntekig a svájci hegyekbe. A korai tél miatt több síterep is kinyithat a következő hétvégén.

Íme, a világ öt legjobb síközpontokban található kaszinója

2020.12.15. síelők.hu
Bizonyos értelemben minden síelő és snowboardos egyben szerencsejátékos is, minden egyes alkalommal, amikor felcsatolják a sílécet vagy felpattannak a deszkára, kockázatot vállalnak. Természetesen ez a kockázat általában kicsi és kezelhető, mégis része annak, ami szórakoztatóvá teszi a téli sportokat.

Best of the Alps - az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelye

2007.04.03. 2018.09.15. síelők.hu | frissítve: 2018.09.15.
A "Best of the Alps" nevű szövetség az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelyének összefogásával jött létre több mint 25 évvel ezelőtt. A 12 kiválasztott település az Alpok öt európai országában található, és mind az alpesi térség legjobb hírű téli és nyári üdülőhelyének számítanak.

Pénzt ad vissza a svájci síterep, ha nem süt a Nap

2016.02.19. Bata Attila
A svájci Davos Klosters sírégió több ötletet is megvizsgált, hogyan lehetne kissé felturbózni az utószezon látogatottságát. Végül is arra jutottak, hogy a jó időre helyezik a hangsúlyt. Ha nem süt a Nap legalább 3 órát naponta, akkor 100 frankot adnak vissza naponta. Természetesen az ördög itt is a részletekben bújt el.

Hétvégi körkép: újabb sípályák nyílnak Svájcban

2015.10.31. Bata Attila
Október utolsó vagy november első hétvégéje - csak felfogás kérdése - közeledik az Alpokban. A mostani hétvégére a már korábban üzemelő síterepek továbbra is nyitva tudnak tartani, mellettük azonban már új terepek is jelentkeztek, főleg Svájcban indulnak be a síterepek ezen a hétvégén.

Új síterep nyitások: Obergurgl, Davos és társai

2014.11.13. Bata Attila
Az előttünk álló hétvégén újabb síterepek nyílnak meg az Alpokban. Az már biztosnak látszik, hogy egy újabb svájci (Davos), egy osztrák (Obergurgl-Hochgurgl) és egy olasz (Argentera) sítereppel bővül a paletta. Valószínűleg, a mai napon még újabb síterepek dönthetnek a nyitás mellett.

Felejthetetlen síélmények várnak Svájcban

2012.12.01. 2013.01.07. Biró Ágnes | frissítve: 2013.01.07.
Svájc világszerte a minőségi termékeiről, szolgáltatásairól híres. Nincs ez másképpen a síturizmus terén sem: legyen szó liftekről, pályakarbantartásról, szállodákról, éttermekről, vagy olyan alapvető szolgáltatásokról, mint síkölcsönzés: a svájciakban nem csalódhatunk.

Hatalmas havas party lesz Davosban

2012.02.19. Árvay Sándor
Csaknem százhúsz évvel ezelőtt a hegyi túrán eltévedt angol turisták egy menedékházban átfagyoskodott éjszaka után bukkantak rá a völgybe vezető lejtőre, mely nem sokkal a "felfedezést" követően versenypályává avanzsált, és napjainkban Svájc legnagyobb múltú lesikló versenyének ad otthont.

Király(i) sízés

2009. december Patrick Thorne
A világ királyai, királynői, elnökei és miniszterelnökei általában nagy sírajongónak számítottak. Talán ennek tudható be, hogy több ország síközpontja a királyi támogatóknak köszönhette létezését régen és ma.

Davos - Klosters sírégió - Svájc

2006. december
Davos, Európa legmagasabban, 1560 méteren fekvő városa és Klosters, a tipikus svájci hegyi falu a Davos Klosters sírégió két központja. Az idilli alpesi környezetben található terület öt síközpontból áll. Együttesen 85 - összesen 250 kilométernyi - pályájával az Alpok egyik legnagyobb pályarendszere.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.