Menü ≡

Parsenn (Davos Klosters) témájú cikkeink

2020.12.15.
Íme, a világ öt legjobb síközpontokban található kaszinója
Bizonyos értelemben minden síelő és snowboardos egyben szerencsejátékos is, minden egyes alkalommal, amikor felcsatolják a sílécet vagy felpattannak a deszkára, kockázatot vállalnak. Természetesen ez a kockázat általában kicsi és kezelhető, mégis része annak, ami szórakoztatóvá teszi a téli sportokat.
2016.04.01.
Best of the Alps - az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelye
A "Best of the Alps" nevű szövetség az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelyének összefogásával jött létre több mint 25 évvel ezelőtt. A 12 kiválasztott település az Alpok öt európai országában található, és mind az alpesi térség legjobb hírű téli és nyári üdülőhelyének számítanak.
2016.02.19.
Pénzt ad vissza a svájci síterep, ha nem süt a Nap
A svájci Davos Klosters sírégió több ötletet is megvizsgált, hogyan lehetne kissé felturbózni az utószezon látogatottságát. Végül is arra jutottak, hogy a jó időre helyezik a hangsúlyt. Ha nem süt a Nap legalább 3 órát naponta, akkor 100 frankot adnak vissza naponta. Természetesen az ördög itt is a részletekben bújt el.
2015.10.31.
Hétvégi körkép: újabb sípályák nyílnak Svájcban
Október utolsó vagy november első hétvégéje - csak felfogás kérdése - közeledik az Alpokban. A mostani hétvégére a már korábban üzemelő síterepek továbbra is nyitva tudnak tartani, mellettük azonban már új terepek is jelentkeztek, főleg Svájcban indulnak be a síterepek ezen a hétvégén.
2014.11.13.
Új síterep nyitások: Obergurgl, Davos és társai
Az előttünk álló hétvégén újabb síterepek nyílnak meg az Alpokban. Az már biztosnak látszik, hogy egy újabb svájci (Davos), egy osztrák (Obergurgl-Hochgurgl) és egy olasz (Argentera) sítereppel bővül a paletta. Valószínűleg, a mai napon még újabb síterepek dönthetnek a nyitás mellett.
2013.01.07.
Felejthetetlen síélmények várnak Svájcban
Svájc világszerte a minőségi termékeiről, szolgáltatásairól híres. Nincs ez másképpen a síturizmus terén sem: legyen szó liftekről, pályakarbantartásról, szállodákról, éttermekről, vagy olyan alapvető szolgáltatásokról, mint síkölcsönzés: a svájciakban nem csalódhatunk.
2012.02.19.
Hatalmas havas party lesz Davosban
Csaknem százhúsz évvel ezelőtt a hegyi túrán eltévedt angol turisták egy menedékházban átfagyoskodott éjszaka után bukkantak rá a völgybe vezető lejtőre, mely nem sokkal a "felfedezést" követően versenypályává avanzsált, és napjainkban Svájc legnagyobb múltú lesikló versenyének ad otthont.
2009.12.01.
Király(i) sízés
A világ királyai, királynői, elnökei és miniszterelnökei általában nagy sírajongónak számítottak. Talán ennek tudható be, hogy több ország síközpontja a királyi támogatóknak köszönhette létezését régen és ma.
2006.12.01.
Davos - Klosters sírégió - Svájc
Davos, Európa legmagasabban, 1560 méteren fekvő városa és Klosters, a tipikus svájci hegyi falu a Davos Klosters sírégió két központja. Az idilli alpesi környezetben található terület öt síközpontból áll. Együttesen 85 - összesen 250 kilométernyi - pályájával az Alpok egyik legnagyobb pályarendszere.
2006.10.21.
Davos - Európa legmagasabban fekvő városa, a snowboardosok mekkája
Ha valaki még nem járt Svájcban, ezt a nevet biztos ismeri. Nem kell ehhez Thomas Mannt szeretni, a Varázshegy kapcsán biztos, hogy mindenki hallotta a nevet. A másik esemény a világgazdasági csúcs. Nos ez a város két védjegye, de mindkettő csalódást okoz.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »