Menü ≡

Riesneralm témájú cikkeink

2020.06.16.
Ezek a felvonók üzemelnek nyáron is Stájerországban
Téged is rabul ejt a végeláthatatlan panoráma a hegy tetejéről, de nincs kedved feltúrázni? Kirándulnál a családdal a közeli Alpokban, de nem szeretnél nagy szintkülönbséget megtenni? Mutatjuk Stájerország nyáron is üzemelő felvonóit.
2020.02.05.
38 méter! Ausztriában épült a világ legmagasabb hóembere
Több hónapnyi tervezés és építkezés után február elejére elkészült az osztrák Riesneralm síterepén a világrekord magasságú hóember. Az új világcsúcs egészen pontosan 38 méter és 4 centiméter.
2019.11.11.
Idén is újdonságokkal várnak a stájer síterepek
Két komoly sílift megépítésével fut neki az idei télnek Stájerország, ezen felül számos új szálláshely készül el a visszatérő és az új vendégek fogadására.
2019.09.06.
A világ legnagyobb hóemberét építik meg Riesneralmon
Az osztrák síterep izgalmas meglepetéssel várja idén látogatóit. A síelők szeme előtt épül majd a világ legnagyobb hóembere, amely várhatóan februárra eléri majd a 40 métert magasságban.
2019.02.10.
5+5 tökéletes tanulóterep kezdőknek
Nem mindegy, hogy melyik síterepet választják azok, akik az első csúszásaikat készülnek megtenni. Alábbi cikkünk ebben próbál segíteni. Íme 5 hazai + 5 külföldi síterep, amit bátran ajánlunk minden tanuló síelőnek!
2018.12.18.
Riesneralm: új kiszolgáló épület a liftállomásnál
Donnersbachwald és a település felett elterülő Riesneralm síterepe nemcsak a síelők érdeklődéséből esik ki kissé, hanem az osztrák települések között is eléggé távolinak számít. A helyiek és a vendégek kiszolgálásán jelentősen javít a hétvégén átadott multifunkciós épület.
2015.10.17.
Ezek lettek 2015 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.info 2015-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén tíz országnak jutott az elismerésből, melyet három fő kategóriában osztottak ki. A „sívilág Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést idén 18. alkalommal adták át.
2012.05.14.
Kiosztották a díjakat a szezon legjobb síterepeinek
A Skiareatest csapata 1995 óta járja Európa sípályáit, hogy aztán minden évben kihirdessék az év legjobb síterepeit, számos kategóriában. A Skiareatest díj mára a szakma igazi mérőeszköze lett. Mindez a teszteket végző tapasztalt csoportnak köszönhető, akik folyamatosan kutatják a legjobb helyeket.
2011.01.07.
Riesneralm: hatüléses és új pályák a stájer terepen
Hétmillió eurót költöttek idén Riesneralmra, melynek keretében hatüléses felvonó és új sípályák épültek. Természetesen ezzel együtt a hóágyúrendszert is fejlesztették. További újdonság a SkiMovie: a sípályán kamera rögzíti a símozgásunkat, és a videót síbérletünk kódjával ingyenesen letölthetjük.
2010.12.01.
Nassfeld, Hochkar, Semmering, és Kreischberg is kinyit
Hullhatott sok hó, mint a karintiai részeken, vagy szinte csak a pályákon van, mint Alsó-Ausztriában, de ez a hétvége már tényleg a síelésről szól a közelebbi osztrák síterepeken. A legtöbb síterepen még él a remény, hiszen a stájer és keleti részeken is 15-20 cm hó hullhat még szerda estig, amely sok mindent megváltoztathat.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »