Menü ≡

Ski Arena Seefeld - Rosshütte & Härmelekopf témájú cikkeink

2020.12.01.
A szépséges Ausztria és a szerencsejáték még várat magára
Kockajáték, rulett, játékautomata, póker vagy blackjack. Vannak, akik számára ezek a szerencsejátékok, a kaszinók világa jelentik a csúcsminőségű szórakozást. Síterepek közelében néztünk körül, hogy hol lehet hódolni a téli sportok mellett ennek a szenvedélynek.
2019.02.19.
Északisí-vb: hat magyar az ausztriai világversenyen
A női 5 és a férfi 10 kilométeres klasszikus stílusú sífutó verseny szerdai selejtezőjével kezdődik meg az északi sí világbajnokság az ausztriai Seefeldben, ahol két sportágban hat magyar áll rajthoz.
2019.01.16.
Havazás után: 451 cm hullott egy tiroli településen
Úgy néz ki, hogy véget ért a nagy havazás Ausztria északi oldalán. A helyi meteorológiai intézet (ZAMG) tájékoztatója szerint még nem áll rendelkezésükre minden adat a január 1. és január 15. közötti időszakról, de az biztos, hogy számos új rekord született.
2018.11.12.
Tirol: tavalyi hóból épített pályák nyitnak és zárnak
Kitzbühelben már elég korán, október 13-án megkezdődött a síszezon. Akkor a tavalyról elrakott hóból lehetett síelni a Restelkogel környékén. Két héttel később a versenyről is híres Hahnenkamm oldalában hasonló módon nyitottak pályát, amelyet a hétvégén kénytelenek voltak bezárni.
2016.11.28.
GPS tévedés: rossz címre szállították ki a ratrakot
Biztos nem az első eset a történelemben, amikor több települést is hasonlóan hívnak, és a rosszat választjuk ki a GPS-szel. Ez történt egy német cég sofőrjével is, aki a tiroli hegyek helyett a németországi tengerpart közelébe szállította a ratrakot, ahol sok hasznát nem vehették.
2016.04.01.
Best of the Alps - az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelye
A "Best of the Alps" nevű szövetség az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelyének összefogásával jött létre több mint 25 évvel ezelőtt. A 12 kiválasztott település az Alpok öt európai országában található, és mind az alpesi térség legjobb hírű téli és nyári üdülőhelyének számítanak.
2015.11.13.
Seefeld: sífutás napsütésben a tavalyi havon
Egyre több síterepen gondolnak arra, hogy minél hamarabb kellene megkezdeni a következő szezont. Ennek legtöbbször csak egy akadálya lehet, ha nem esik elég hó a szezon előtt. Ennek megelőzésére az egyik legjobban elterjedt módszer az un. snow farming, vagyis az előző szezon havának eltárolása.
2015.10.17.
Ezek lettek 2015 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.info 2015-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén tíz országnak jutott az elismerésből, melyet három fő kategóriában osztottak ki. A „sívilág Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést idén 18. alkalommal adták át.
2010.09.14.
Megvadult ló rohant bele a siklóba Tirolban
Különös baleset történt a tiroli Seefeld síterepén. Egy megvadult ló rohant bele teljes erejéből az őszi-nyári szezonban is üzemelő siklóvonatba, nem kis riadalmat okozva a siklón ülő körülbelül 100 utas körében. Az "öngyilkos" ló a helyszínen meghalt, az utasoknak nem történt semmi baja.
2009.10.07.
Az ADAC ismét megválasztotta a legjobb síterepeket
Lassan hagyomány, hogy az új katalógus megjelenésével egyidőben az ADAC kiadó különböző ranglistái is napvilágot látnak. Az ’ADAC SkiGuide 2010’ megjelenéssel együtt nyilvánosságra került a kiadó első értékelése is a legjobbnak tartott európai síterepekről.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »