Banff, Sunshine Village témájú cikkeink

Íme, az elmúlt három év legjobb észak-amerikai síterepe

2022.10.18. Bata Attila
Mondhatnánk, hogy beállt a ranglista, hiszen az idén is az Idaho államban található Sun Valley kapta a legjobb észak-amerikai síterep elismerését. Megőrizte második helyét Deer Valley (Utah), a harmadikat pedig Aspen (Colorado).

Észak-Amerika: kétméteres hóval indult a szezon

2020.11.24. Stánicz Balázs
Az Egyesült Államokban beindult az idei síszezon, ráadásul nem is akárhogyan. A idahói Lookout Pass síterepén 215 cm-es hóval, de nem szégyenkezhet az USA-beli rekorder, Mt Baker sem, ahol másfél méter feletti hóval kezdődött a napokban a síszezon.

Magyar sikerek a Szervátültetettek Téli Világjátékán

2020.02.25. síelők.hu
A XI. Szervátültetettek Téli Világjátékát a kanadai Banffban rendezik meg 2020. február 23-27. között, melyre a világ minden részéről érkeznek szervátültetett sportolók. Az alpesi síelés és snowboardozás mellett a versenyszámok között szerepel a biatlon, a sífutás, curling és a snowshoe is.

Kanada: hórekorddal köszöntött be az október

2018.10.05. Bata Attila
Kanada nyugati részén, Alberta tartományban az emberek már hozzá vannak szokva a kora őszi és a késő tavaszi havazásokhoz, azonban ilyen korán és ilyen nagy mennyiségű havat még itt sem láttak. Calgary városában megdőlt a 24 óra alatt hullott hó mennyiségének októberi rekordja.

A havazás beindította a szezont Kanadában is

2017.11.03. Bata Attila
Szerda óta komoly havazás érte el a Calgary környéki hegyeket, amely eddig körülbelül 50 cm havat hozott a Banff Nemzeti Park felsőbb régióiban. Hétvégén Kanada is csatlakozik azon szerencsés országok közé, ahol már megkezdődött a 2017/18-as síszezon, rögtön két síterep is kinyit.

Kanada: megérkezett a havazás Alberta tartományba

2016.09.13. Bata Attila
A kanadai meteorológusok szerint a tavalyi síszezon vége óta most havazott negyedszer a kanadai tartomány Alberta déli részén. A hegyek már 2000-es magasságban is fehérlenek, köszönhetően a vasárnap hullott 5-10 cm hónak. A hidegbetörés következtében még 1000 méteres magasságban is nulla fok körül alakult a hőmérséklet.

Kanadában is megkezdődött az idei síszezon

2015.11.05. Bata Attila
Az Egyesült Államok után Kanadában is folytatódik az észak-amerikai szezonkezdet. Csütörtökön és pénteken két szomszédos nyugat-kanadai síterep, Mount Norquay és Lake Louise nyitja meg kapuit a síelők előtt. Mindkét síterep a csodaszép Banff Nemzeti Parkban található.

Váratlan havazást hozott a hétvége Kanadában

2015.08.24. Bata Attila
Még a meteorológusokat is meglepte a péntek-szombati havazás Kanadában, pontosabban Alberta tartományban. Arra lehetett számítani, hogy a 24-27 fokos meleg enyhülni fog, a csapadékot is előre jelezték, de az eső helyett váratlanul a havazás érkezett meg. A hó gyorsan elolvadt, a télre még itt is várni kell.

Fekete gyémántok - Kalandozás Kanadában

2011.03.02. Pálinkás Norbert
Would you like to start your day with a double black tour? – váratlan kérdés egy enyhén havazós hétfő reggel, Kanada talán legismertebb síterepe aljában, a Lodge of the Ten Peaks névre keresztelt ipari méretű „hütte” előterében.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.