Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Banff, Sunshine Village témájú cikkeink

2020.11.24.
Észak-Amerika: kétméteres hóval indult a szezon
Az Egyesült Államokban beindult az idei síszezon, ráadásul nem is akárhogyan. A idahói Lookout Pass síterepén 215 cm-es hóval, de nem szégyenkezhet az USA-beli rekorder, Mt Baker sem, ahol másfél méter feletti hóval kezdődött a napokban a síszezon.
2020.02.25.
Magyar sikerek a Szervátültetettek Téli Világjátékán
A XI. Szervátültetettek Téli Világjátékát a kanadai Banffban rendezik meg 2020. február 23-27. között, melyre a világ minden részéről érkeznek szervátültetett sportolók. Az alpesi síelés és snowboardozás mellett a versenyszámok között szerepel a biatlon, a sífutás, curling és a snowshoe is.
2018.10.05.
Kanada: hórekorddal köszöntött be az október
Kanada nyugati részén, Alberta tartományban az emberek már hozzá vannak szokva a kora őszi és a késő tavaszi havazásokhoz, azonban ilyen korán és ilyen nagy mennyiségű havat még itt sem láttak. Calgary városában megdőlt a 24 óra alatt hullott hó mennyiségének októberi rekordja.
2017.11.03.
A havazás beindította a szezont Kanadában is
Szerda óta komoly havazás érte el a Calgary környéki hegyeket, amely eddig körülbelül 50 cm havat hozott a Banff Nemzeti Park felsőbb régióiban. Hétvégén Kanada is csatlakozik azon szerencsés országok közé, ahol már megkezdődött a 2017/18-as síszezon, rögtön két síterep is kinyit.
2016.09.13.
Kanada: megérkezett a havazás Alberta tartományba
A kanadai meteorológusok szerint a tavalyi síszezon vége óta most havazott negyedszer a kanadai tartomány Alberta déli részén. A hegyek már 2000-es magasságban is fehérlenek, köszönhetően a vasárnap hullott 5-10 cm hónak. A hidegbetörés következtében még 1000 méteres magasságban is nulla fok körül alakult a hőmérséklet.
2015.11.05.
Kanadában is megkezdődött az idei síszezon
Az Egyesült Államok után Kanadában is folytatódik az észak-amerikai szezonkezdet. Csütörtökön és pénteken két szomszédos nyugat-kanadai síterep, Mount Norquay és Lake Louise nyitja meg kapuit a síelők előtt. Mindkét síterep a csodaszép Banff Nemzeti Parkban található.
2015.08.24.
Váratlan havazást hozott a hétvége Kanadában
Még a meteorológusokat is meglepte a péntek-szombati havazás Kanadában, pontosabban Alberta tartományban. Arra lehetett számítani, hogy a 24-27 fokos meleg enyhülni fog, a csapadékot is előre jelezték, de az eső helyett váratlanul a havazás érkezett meg. A hó gyorsan elolvadt, a télre még itt is várni kell.
2011.03.02.
Fekete gyémántok - Kalandozás Kanadában
Would you like to start your day with a double black tour? – váratlan kérdés egy enyhén havazós hétfő reggel, Kanada talán legismertebb síterepe aljában, a Lodge of the Ten Peaks névre keresztelt ipari méretű „hütte” előterében.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »