Tonale, Ponte di Legno, Presena - Adamello Ski témájú cikkeink

Tíz legendás fekete sípálya az Alpokban

2014.11.12. 2022.10.30. síelők.hu | frissítve: 2022.10.30.
Íme egy újabb bakancslista megszállott síelőknek: ezúttal az Alpok legbrutálisabb meredekségű sípályáit gyűjtöttük össze. Elsősorban azokat válogattuk, melyek már külön elnevezést kaptak, ami mutatja, mekkora tisztelet övezi őket. Tiszteljétek, teszteljétek ti is! De csak megalapozott sítudással.

Parádés olasz szezonkezdet, a Dolomitokban is lehet síelni

2021.11.07. Bata Attila
November első hétvégéjére nem panaszkodhattak az olasz sírajongók. Tavaly nagyszerű, hógazdag szezont hozott a tél, de sajnos a sílifteket lezárták. Idén már közlekedhetnek a liftek, és úgy néz ki, hogy az időjárás a tavalyi formáját hozza eddig.

Két havazás után szépen fehérednek az olasz hegyek

2021.11.05. Bata Attila
Ezen a héten kétszer is komolyabb havazás érte el az olasz hegyeket, különösen a dél-tiroli részen. Hétfőn érkezett az első, majd szerdán a második hullám. Utóbbi 20-50 cm friss havat hozott a magasabb régiókban, így a hétvégén nyitó Presena-gleccseren már 90 cm vastag a hó.

Így lehet most használni a sílifteket Olaszországban

2021.09.03. Bata Attila
Olaszország augusztus 6. óta védettségi igazolással engedélyezi számos rendezvény látogatását, sporttevékenység gyakorlását vagy szolgáltatás igénybevételét. Szeptember 1-től a tömegközlekedés szabályai is megváltoztak, ide tartozik a síliftek üzemeltetése is.

Hómentés: idén nyáron is fóliával takarják le az olasz gleccsert

2021.07.19. Bata Attila
Idén már 13. alkalommal álltak neki a pályamunkások, hogy letakarják az olaszországi Presena-gleccser havát a nyári hónapokra és minél többet megmentsenek belőle a nyári időjárás viszontagságaitól.

Olaszország: a síterepeket is érintik a covidos szigorítások

2020.10.26. Bata Attila
Vasárnap délután Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni újabb szigorításokat jelentette be, arra kérve a lakosságot, hogy csak munkavégzés vagy iskolába járás miatt hagyja el otthonát. A rendelkezések a sífelvonókat is érintik.

Fóliával négy méter vastag havat mentettek meg a gleccseren

2020.09.14. Bata Attila
A napokban kezdték el felszedni a tavasszal lerakott hőszigetelő fóliát az olaszországi Presena-gleccser (Tonale) pályájáról. Az eredmény szemmel is látható, kb. 3-4 méter vastag hóréteget óvott meg a speciális takaró az időjárás viszontagságaitól.

Egyre több havat takarnak le fóliával az olasz gleccseren

2020.06.30. Bata Attila
A Presena-gleccser Olaszországban található. A Déli-Alpok egyik leghavasabb pontjának számít a sokéves statisztikák alapján. Úgy néz ki, hogy még a bőséges téli csapadék sem óvja meg a meg a gleccsert, ezért itt is be kell takarni nyárra speciális fóliával, hogy lelassítsák az olvadás folyamatát.

A koronavírus-járvány miatt Lombardia síterepeit bezárták

2020.03.08. MTI / sielok.hu
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök aláírta szombat éjjel azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be.

Folytatódik a novemberi elejei havazás az Alpokban

2019.11.05. Bata Attila
Szombat óta november elejéhez képest tekintélyes mennyiségű hó hullott a Nyugati-Alpok magasabb részein, mától a havazás már jobban átterjed keletre, vagyis Ausztriára is.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.