Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

200 gyermek versenyzett a jubileumi Honda Kupán

2012.01.31.

200 gyermek versenyzett a jubileumi Honda Kupán Ausztriai és magyarországi helyszínek után 2012. január 21-én a szlovákiai Donovalyban került megrendezésre a XX. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság a skioutlet szervezésében. A 200 résztvevő gyermek és hozzátartozói egy igazi téli napot tölthettek a magyar határhoz közeli szlovák síparadicsomban.
A verseny alapkoncepciójának megfelelően az amatőr, általában családdal sízőket invitálja azáltal, hogy a Magyar Sí Szövetség rangsorában lévők illetve a "Magyar Kupa" versenysorozat első három helyezettjei nem indulhatnak. Az első versenyre az ausztriai Semmeringen került sor 1993 februárjában. A legnagyobb létszámot - közel nyolcszáz rajtolót - 1999-ben egy Budapestről egyenesen Semmeringre induló különvonat megszervezése tette lehetővé. Ausztriai helyszínek után nagy kihívás volt magyarországi síterepeken megrendezni a versenyt, de a szervezők ezt a nem kis feladatot is sikeresen vették. Így került megrendezésre a verseny Kékestetőn, Mátraszentistvánon és tavaly Eplényben. Idén a jubileumi, huszadik síverseny a Budapesttől alig 200 km-re lévő - magyarok által már jól ismert - Donovalyban került megrendezésre, kiváló hóviszonok között. A verseny ötletgazdája Fehér Gyula, a skioutlet.hu síszaküzlet tulajdonosa, aki kezdetektől fogva a verseny szervezését is felvállalta. Elmondása szerint, az évek alatt több ezer csemete ismerhette meg a versengés izgalmait és a sikerélményt örömét. Alapfelfogása szerint cél, hogy minél többen állhassanak dobogóra, ezért rengeteg korosztály (minden egyes naptári év külön-külön kategória) került értékelésre a mostani síbajnokságon is. A versenyen a gyerekek korcsoportonként indultak, éppen olyan szabályosan kialakított pályán, mint a profi versenyzők. 3-7 éves korig egy rövidebb pályán, míg a nagyobbak egy hosszabb, meredekebb terepen mérték össze tudásukat. Minden rajtoló gyerek kupát, névre szóló oklevelet vihetett haza. Az eredményhirdetés és tombola után Janicsák Vera koncertje zárta a napot. A verseny szervezői a versenyt értékelve elmondták: Köszönik a lehetőséget a szlovákiai partnereiknek. A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti vezetője, Sonja Jelinkova kiemelkedően sokat tett a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. A hivatal vezérigazgatója Peter Belinsky személyesen is megjelent és köszöntötte a megjelent gyermekeket és szülőket. A verseny rendezőinek kiemelkedően jó volt az együttműködése Miroslav Dobrotával, aki a PARK SNOW Donovaly marketing igazgatója és Ivan Saboval, aki versenypálya feltételeit biztosította.

A verseny győztesei:

1995-ben születettek korcsoportja: Szabó Adrienn (Eger), Hornyák Szabolcs (Eger)

1996: Gelencsér Szabina (Budapest), Takács Márton (Dömös)

1997: Csibi Beáta (Kartal), Márton Patrik (Salgótarján)

1998: Szabó Dorottya (Eger), Szűcs Erik (Eger)

1999: Pónya Sára (Pilismarót), Gelencsér Ferenc (Budapest)

2000: Kendik Liló (Vasas), Gyöngyösi Máté (Budapest)

2001: Majthényi Hanna (Alsózsolca), Dormán Balázs (Budapest)

2002: Körtvélyesi Kata (Budapest), Fazekas Dániel (Vasas)

2003: Babos Panna (Budapest), Régely Domonkos (Vasas)

2004: Gyöngyösi Anna (Budapest), Negyeliczky Brúnó (Vasas)

2005: Ghymes Luca (Vasas), Schramkó Levente (Vasas)

2006: Gál Zsófia (Vasas), Adorján Nikolasz (Budapest)

2007: Rehus Léda (Üröm), Rafácz Olivér (Budapest)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalúpkovo
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re fekszenek. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak a közelmúltban épültek, kapacitásuk 4-8 fő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.