Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Night Race: újabb osztrák győzelem Schladmingban

2019.02.07.

Hihetetlen, hogy már a 23-ik éjszakai szlalom versenyt rendezték meg Schladmingban ez év január 29-én.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az ötletet 1997-ben valósították meg először, amikor is Alberto Tomba szerezte meg a győzelmet. Az elmúlt évek alatt a schladmingi verseny az Alpesi Sí Világ Kupa talán legrangosabb és legérdekesebb versenyéve nőtte ki magát, amit bizonyítanak a statisztikák is. Az egyik szervező kezdettől beceneven „Mr. Schladming“ vagy Mr. Nightrace: Mag. Hans Grogl.
A Planai kivilágított versenypályája, Fotó: Szántó György
A Planai kivilágított versenypályája, Fotó: Szántó György
Most 2019-ben, az A1, az Audi, a Kronen Zeitung, a Gösser, az Uniqa és az Interwetten szponzorálása mellett rendezték meg a futamot. Nem több és nem kevesebb, mint 45 ezer ember vándorolt el a lejtőhöz, hogy élőben szurkoljon a versenyzőknek. A helyszínre Bécsből hét, Grazból pedig két különvonattal szállították az érdeklődőket.
Csupán Ausztriában 1,8 millióan ültek le a képernyők elé, hogy izgulhassanak a nemzeti színekben induló sízőknek. Mindez csak töredéke annak, amennyien a világon kíváncsiak voltak a versenyre: kerek 100 milliós sereg bámulta végig a két futamot.
45 ezren szurkoltak élőben a versenyzőknek
45 ezren szurkoltak élőben a versenyzőknek
A korábban önmagához képest picit halványabban szereplő Marcel Hirscher már a futam előtt közölte, hogy megtalálta korábbi gyengeségének okait és ki is küszöbölte azokat. Mindez meglátszott teljesítményén, hiszen problémamentesen nyerte meg a versenyt. Meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a francia Pinturault-t és a svájci Yule-t. Ezzel harmadik alkalommal ragadta magához a schladmingi verseny trófeáját, beérve ezzel a norvég Kristoffersen győzelmeinek számát.
Hirschernek ez volt a 68-ik VK győzleme, összességében pedig 135-ik dobogós helyezése.
Az osztrák versenyző mellett a város is igen jól járt, hiszen a vendégek azon a napon mintegy 14 millió eurót költöttek el belépőjegyekre, ételre, italra Schladmming vendéglátó helyein.

Szerző: Péter Balogh, Fotók: Szántó György
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.