Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájcban van a világ legjobb freestyle síterepe

2019.12.06. 2023.11.23. sielok.hu | frissítve: 2023.11.23.

2022-ben és 2023-ban is a LAAX Snowpark-ot választotta a Worlds Ski Awards bizottsága a világ legjobb freestyle síterepének. Nem hiába, hiszen itt található a világ legnagyobb félcsője, valamint egy olimpiai méretű professzionális kickerline és összesen több mint 90 akadály szétszórva a négy hóparkban.
Fotó: flimslaax.com
Fotó: flimslaax.com
A LAAX hópark Svájc legnagyobb kantonjában, Graubündenben található. A legtöbb lejtő 2000 m felett helyezkedik el, ami maximálisan hóbiztossá teszi a terepet. A "hószörfözők" a freestyler-ek mekkájaként is emlegetik a helyet, mert itt nem csak havon, de „szárazon” is lehet gyakorolni az ugrásokat. A Freestyle Academy az első európai beltéri freestyle bázis, ahol snowboardosok, szabadsízők, deszkások és bicajosok egyaránt begyakorolhatják trükkjeiket az "éles bevetés" előtt.

A hóparkokról röviden

Beginers’ Snow Park: könnyű pálya a kezdőknek, akik életük első trükkjeit, ugrásait szeretnék kipróbálni a parkban lévő dobozokon és síneken.
Beginners
Beginners' Snow Park
Ils Plauns Snowpark: közepes nehézségű pálya azok számára, akik szeretnének a következő szintre lépni és bátrabban vállalják - a Crap Sogn Gion és az Alp Dado között elterülő hóparkban épített - számos sín, doboz és különféle kicker line nyújtotta kihívásokat.
Ils Plauns Snowpark I  Fotó: flimslaax.com
Ils Plauns Snowpark I Fotó: flimslaax.com
P60 Snowpark: professzionális / közepes nehézségű pálya a gyakorlottabbaknak. A P60-on könnyedén eltöltheted a napod, hiszen számos sín, doboz, csúszda, piramis fal és ipari cső vár rád a nem kevesebb, mint 1000 méteres lejtőn. Itt találhatod az olimpiai méretű professzionális kicker line-t, a négy hatalmas #8222;kidobójával”.
P60 Snowpark
P60 Snowpark
NoName Snowpark: professzionális / közepes nehézségű pálya haladóknak. Ha szeretnéd még látványosabbá tenni ugrásaidat, itt az ideje, hogy megszelídítsd a "The Beast" névre keresztelt félcsövet. A legendás NoName hópark az otthona Európa legnagyobb szupercsövének, ami 200 méter hosszú, 22 méter széles és a magassági világrekord tartó a 6,9 méterével. A parkban egy mini-cső is található azok számára, akik első ugrásuknak rugaszkodnak neki.
The Beast félcső a NoName Snowpark-ban  I Fotó: flimslaax.com
The Beast félcső a NoName Snowpark-ban I Fotó: flimslaax.com

Környezetbarát síparadicsom

A síterep nem csak a téli élmények nyújtásában jeleskedik, de kiemelt célja a világ első önellátó alpesi üdülőhelyévé válni. Már több lépést tettek a környezet védelme érdekében. Ideértve azt, hogy különös figyelmet fordítanak az újrahasznosításra. Céljuk, hogy a terület teljes energia igényét 100% -ban megújuló energia forrásokból fedezze (pl. a vízenergia). Kihasználják azt a tényt is, hogy ez a terület általában napos (a napsütéses napok száma átlagosan évi 300 nap), ezért a sífelvonók egy része napelemekkel működik.

Új generációs applikáció

Ha ide látogatsz érdemes letöltened a LAAX app-ot, ami segítségével friss információkat láthatsz a síliftekről, webkamerákon keresztül láthatod a pályákat, könnyedén vásárolhatsz bérletet, vagy akár fizethetsz a parkolásért, illetve az éttermekben akár rendelhetsz. Ha a Key card-oddal összekötöd, akkor a napi mozgásodat is nyomon követheted.

Bővebb infó és események: www.flimslaax.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.