Menü ≡

Svájcban van a világ legjobb freestyle síterepe

2019.12.06. | Szerző: sielok.hu
Nem hiába választotta idén a Worlds Ski Awards bizottsága a kategóriájában a legjobb freestyle síterepének a LAAX Snowpark-ot, hiszen itt található a világ legnagyobb félcsője, valamint egy olimpiai méretű professzionális kicker line és összesen több mint 90 akadály szétszórva a négy hóparkban.
Adrenalinban nincs hiány - Forrás: flimslaax.com
h i r d e t é s
A LAAX hópark Svájc legnagyobb kantonjában, Graubündenben található. A legtöbb lejtő 2000 m felett helyezkedik el, ami maximálisan hóbiztossá teszi a terepet. A "hószörfözők" a freestyler-ek mekkájaként is emlegetik a helyet, mert itt nem csak havon, de „szárazon” is lehet gyakorolni az ugrásokat. A Freestyle Academy az első európai beltéri freestyle bázis, ahol snowboardosok, szabadsízők, deszkások és bicajosok egyaránt begyakorolhatják trükkjeiket az "éles bevetés" előtt.

A hóparkokról röviden

Beginers’ snow park: könnyű pálya a kezdőknek

Azoknak, akik életük első trükkjeit, ugrásait szeretnék kipróbálni a parkban lévő dobozokon és síneken.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ils Plauns snowpark: közepes nehézségű pálya

Azok számára, akik szeretnének a következő szintre lépni és bátrabban vállalják - a Crap Sogn Gion és az Alp Dado között elterülő hóparkban épített - számos sín, doboz és különféle kicker line nyújtotta kihívásokat.
P60 snowpark: professzionális / közepes nehézségű pálya

A P60-on könnyedén eltöltheted a napod, hiszen számos sín, doboz, csúszda, piramis fal és ipari cső vár rád a nem kevesebb, mint 1000 méteres lejtőn. Itt találhatod az olimpiai méretű professzionális kicker line-t, a négy hatalmas „kidobójával”.
NoName snowpark: professzionális / közepes nehézségű pálya

Ha szeretnéd még látványosabbá tenni ugrásaidat, itt az ideje, hogy megszelídítsd a "The Beast" névre keresztelt félcsövet. A legendás NoName hópark az otthona Európa legnagyobb szupercsövének, ami 200 méter hosszú, 22 méter széles és a magassági világrekord tartó a 6,9 méterével. A parkban egy mini-cső is található azok számára, akik első ugrásuknak rugaszkodnak neki.

A hótúrázás szerelmeseinek

Az összesen közel 100 km-nyi kijelölt és karbantartott túra útvonal közül, mindenki megtalálja a számára megfelelő nehézségű kihívást! Egy biztos, hogy lélegzet elállítóan gyönyörű tájakon fogsz járni, ha a túrabakancsot választod.

Környezetbarát síparadicsom

A síterep nem csak a téli élmények nyújtásában jeleskedik, de kiemelt célja a világ első önellátó alpesi üdülőhelyévé válni. Már több lépést tettek a környezet védelme érdekében. Ideértve azt, hogy különös figyelmet fordítanak az újrahasznosításra. Céljuk, hogy a terület teljes energia igényét 100% -ban megújuló energia forrásokból fedezze (pl. a vízenergia). Kihasználják azt a tényt is, hogy ez a terület általában napos (a napsütéses napok száma átlagosan évi 300 nap), ezért a sífelvonók nagy része napelemekkel működik.

Új generációs applikáció

Ha ide látogatsz érdemes letöltened az INSIDE LAAX app-ot, ami segítségével friss információkat láthatsz a síliftekről, webkamerákon keresztül láthatod a pályákat, könnyedén vásárolhatsz bérletet, vagy akár fizethetsz a parkolásért, illetve az éttermekben akár rendelhetsz. Ha a Key card-oddal összekötöd, akkor a napi mozgásodat is nyomon követheted.

Rendezvények a hóparkban:

  • 2020. január 13-20. LAAX OPEN
  • 2020. március 5-8. SuddenRush Banked Slalom
Az eseményekről bővebben angol nyelven itt olvashatsz.
Képek és szöveg forrása: www.flimslaax.com
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »