Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ legmagasabb kabinos liftje épült Kínában

2008.08.15. Bata Attila

A világ legmagasabb kabinos liftje épült Kínában Az osztrák Doppelmayr cég építette meg a világ legmagasabban üzemelő kabinos liftjét a kínai Szecsuán tartományban. A tartomány központjától hatórányira található Dagu gleccserre vezető kabinos hegyállomása 4516 méter magasan épült meg.

Az új lift 327 méterrel magasabb, mint a második helyezett, szintén Kínában található kabinos lift. A Jade Dragon hegyen található liftet a Leitner cég építette még 1999-ben, és a felső állomása 4516 méteren található. Ugyan mindkét helyen megfelelő lenne a hó mennyisége, de egyik sem kiépített síterep, ennek ellenére a bátrabbak már leereszkedtek a Jade hegy oldalában.

Az új nyolcszemélyes lift óránként 800 utast szállíthat és majdnem tíz perc alatt teszi meg a 2400 méteres távolságot. Az alsó és a felső állomás közötti szintkülönbség 1226 méter. A kabinokban az ilyen magasságokban szokásos előírások miatt oxigénpalackokat és maszkokat helyeztek el. Az üzemeltetők ez első időszakban évente 200 000 látogatót várnak, akik a lifttel feljuthatnak a hegyoldalban található csodás tóhoz.

Doppelmayr 2005 áprilisában kötötte meg a szerződést a kínaiakkal, és 2006 októberében kezdődött meg az építkezés. A kedvezőtlen időjárás miatt csak 2008 márciusára készült el a lift, amelyet júliusban nyitottak meg a nagyközönség számára. A tervek szerint évente 300 napon át szállít majd utasokat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.