Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olasz földre érkezett az olimpiai láng

2005.12.07. Bata Attila

Tíz nappal ezelőtt gyújtották meg ünnepélyesen az olimpiai lángot, amelyet tegnap a görög illetékesek hivatalosan is átadták az olaszok szervezőknek, a következő téli Olimpia házigazdáinak. Az eseményre a felújított athéni stadionban került sor, ahol az első újkori Olimpiát rendezték 1896-ban.
A görögök pontosan 2006 kilométert tettek meg a lánggal görög földön és az 534. fáklyavivő adta át Valentino Castellaninak, az olasz szervezőbizottság vezetőjének. A lángra este az athéni olasz nagykövetségen vigyáztak, majd katonai repülőgéppel vitték Rómába. Az olimpiai láng, a béke és barátság egyetemes szimbóluma ezentúl Olaszországban folytatja útját.

Olaszországban 11.300 kilométert tesz meg a láng és kisebb kitérőket tesznek a szomszédos országokba, Franciaországba, Szlovéniába, Ausztriába, és Svájcba. A fáklyával összesen tízezer fáklyavivő futhat és ezenkívül még egy ember, akinek a neve az utolsó pillanatig titokban fog maradni, mert ő fogja hivatalosan is fellobbantani az olimpiai lángot a február 10-i nyitóünnepségen. A pletykák szerint ez egykori versenyzőt, Alberto Tombát érheti ez a hatalmas megtiszteltetés.

A fáklyát a Ferrari és a Fiat mérnökei tervezték és az első napját Vatikánban kezdi majd csütörtökön, ahol megáldja majd XVI. Benedek pápa.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.