Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyszerű szezont zárnak Új-Zélandon és az Andokban

2006.10.06.

Nagyszerű szezont zárnak Új-Zélandon és az Andokban Mind az Andokban, mind Új-Zélandon meg vannak elégedve a síterep üzemeltetői az idei szezonnal, ami nem is csoda, hiszen helyenként másfél-két méteres hó mellett nyitottak júniusban.
A továbbiak során is kegyeibe fogadta Holle Anyó az ottani síparadicsomokat, és rendszeresen egy-két méteres friss hóval kényeztette el az új-zélandi és andokbeli sízőket, hódeszkásokat.

Új-Zélandon már májusban nem egy helyen egy méteres hóval köszöntette a sízőket a 2006-os szezon és a többi hónap is kiválóan alakult, sokak szerint történetük során ennyien még sosem csúsztak a távoli ország sípályáin. Treble Cone a 2004-es rekord évhez képest 10 %-al tudta növelni a látogatók számát.

Még nagyobb a különbség, ha a tavalyi idényt nézzük; ehhez képest ugyanis 40 %-al többen jöttek Treble Cone-ra. Ráadásul augusztusban jóváhagyták a kabinos felvonó megépítését, ami a völgyből szállítani a téli sportolókat a lejtőkhöz, így legkorábban jövőre már használhatják is vendégeink - mondta Anna Yeates marketing menedzser.

Jelenleg a síterepen 120 cm a hóvastagság és most vasárnap, azaz október 8.-án lesz a szezonzárás. Nem panaszkodhat Wanaka üdülőhely (környékén több népszerű síközpont fekszik) sem, ahol 10 éve nem volt ilyen magas a vendégéjszakák száma, mint az idén. Az északi szigeten Turoa és Whakapapa október 29-én zár, a hóvastagság mindkét helyen eléri a két métert!

Tekintélyes hóvastagság ide vagy oda a chilei és argentin síterepek nagyobbik része már a múlt hétvégén, esetleg azelőtt bezárt. Ezt elsősorban az indokolta, hogy ilyenkor a helyiek legtöbbje már inkább a tengerpart felé húzódik, illetve az iskolai szünetnek is vége van. A chilei Három Völgyben (Les Tres Valles) több olyan nap is volt a főszezonban, amikor a sírégió egy-egy szektorát naponta 15-20 000 téli sportoló látogatta meg. De az argentin oldalon is minden várakozást felülmúlt az idei tél, például Cathedral Alta Patagonián jó néhány nap volt a szezon során, amikor 10 000 síző és snowboardos élvezte a csodálatos hóviszonyokat Cathedral lejtőin, különösen jelentős volt a brazil vendégek száma, akik rendszerint charter gépekkel jönnek Barilochéba, majd innen tovább az argentin síterepekre. A néhány még nyitva tartó argentin síterep október 16-ára, hétfőre (argentin nemzeti ünnep) tervezi a szezonvégét.

Ausztráliát viszont valahogyan elkerülték az idén a hófelhők, így csak a hóágyúknak köszönhetik, hogy valahogyan sikerült kihúzni a szezont. A kisebb helyeken már augusztus végén bezárták a kapukat, a nagyobbaknál azért próbálkoztak, bár Mt Bullernek így is a tervezettnél legalább három héttel korábban ki kikellett tennie a "szezonvége" táblát.

A legtovább Perisher Blue bírta, itt most hétfőn (október 2.) zártak a felvonók; igaz a jó negyven liftből mindössze három üzemelt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.