Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákiában tegnap megdőlt a melegrekord

2007.01.08.

Nálunk még csak közelítünk a melegrekordhoz, de északi szomszédainknál a hétvégén százéves melegrekord dőlt meg. A déli országrészen fekvő Komáromhoz közeli Hurbanovo (Ógyalla) településen mértek 15,1 fokot. Az északabbra fekvő részeken is enyhe az időjárás, amely egyre jobban tönkre teszi a pályákat.

A Komáromtól 10 kilométerre fekvő falu automatikus mérőberendezése regisztrálta a rekordot, amelyet természetesen kézi méréssel is ellenőriztek. Az ellenőrzés a rekordot beigazolta, sőt kicsivel többet 15,2 fokot mutatott. Szlovákiában 106 éve mérik rendszeresen a napi hőmérsékletet és január 7-én még sosem mutatott ilyen magas értéket a hőmérő.

Sajnos rendkívül enyhe időjárás köszönt ezen a héten az Alpok és Közép-Európa síterepeire. Szlovákiában sorra zárnak be a pályák a meleg következtében, és valószínűleg a hétvégére csak nagyon kevés helyen lehet majd síelni. A nyitva tartó pályákon sem a legjobb a hó minősége és jellemző a zsúfoltság. Változást csak egy kiadós havazás hozhatna, amelynek az időpontját jelenleg még megjósolni sem lehet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.