Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Colorado: hóvihar és lavina, New York: 22 fok!

2007.01.08.

Teljesen kétarcú lett az Egyesült Államok időjárása az elmúlt napokban. Amíg coloradoi Denvert és környékét már a harmadik hatalmas hóvihar temette be egymás után az idén, és az alaszkai síterepeken szinte minden hórekord megdőlni látszik, addig New York-ban kellemes 22 fokban lehet sütkérezni a napon.

New York-ban a Central Parkban szombaton 22 fokot mértek, szokatlan januári látványt nyújtott a park a lazán öltözött látogatóival. Hasonló enyhe évkezdetre utoljára 1950-ben volt példa. Arra pedig sokkal régebben volt példa, hogy nem akart megérkezni a havazás New York-ba. Az eddigi negatív rekordot 1878. január 4-én jegyezték fel, abban a szezonban addig kellett várni az első hópelyhek megérkezéséig.

Teljesen más képet mutat az ország másik fele. Alaszka városaiban az ilyenkor szokásos hómennyiségnek már a négyszerese hullott le, a síterepek pedig csodálatos körülményeket kínálnak a síelőknek. Alyeska síterepére például két és fél méter hó hullott a karácsonyi ünnepek táján, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy megdőljön a decemberi rekord. Számunkra kissé nehezen elképzelhető, hogy összesen 718 cm hó hullott itt decemberben. Jelenleg a felső pályákat 260 centis hóréteg borítja.

Szintén tombol a tél Colorado államban. A közlekedés számos helyen megbénult Denver környékén. Állandósult a lavinaveszély. Hócsuszamlástól már nem csak a pályák környékén kell tartani, hanem a hegyi utakon is. A hétvégén az egyik országútra zúdult lavina több autót temetett maga alá és a hegyimentőknek csak megfeszített munkával sikerült kimenteniük a kocsikban és a hó alatt rekedt nyolc utast.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.