Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lassan elkezdődhet a síszezon Szlovákiában is

2007.01.23. Bata Attila

Lassan elkezdődhet a síszezon Szlovákiában is A szlovákok felsóhajthatnak, végre megkezdődhet a síszezon! Sajnos nem azonnal, de a jelek bíztatóak. Az utóbbi 24 órában az egész országban szinte egységesen havazik. Ennek köszönhetően majdnem az összes síterepre 5-25 cm friss hó hullott keddig. Hétvégére tényleg megkezdődhet az idei szezon.

A havazás a legnagyobb gondot jelenleg a közlekedésben jelentette. Számos balesetről érkezett hír Poprád és Eperjes környékéről. A hó jelentősen megnehezítette a közlekedést. A Donovaly-n keresztül vezető utat lezárták a tíz méternél hosszabb teherautók előtt. Liptószentmiklós környékén a lefagyott útfelület jelentett gondot, de nehéz volt közlekedni Brezno és Certovica településeken keresztül.

A sípályák szinte teljesen átváltoztak. A korábbi barnás domboldalak szépen befehéredtek a legtöbb síterepen. A gyakrabban látogatott síterepek közül végre havazott Donovaly, Tale, Korompa terepein. Kisebb havazás érkezett a Chopok északi oldalára (Jasna) is, ezzel szemben a déli oldalra szinte alig jutott valami. A legtöbb hó továbbra is a Magas-Tátrában és a Nyugati-Tátrában található, azonban itt már most is komoly a lavinaveszély.

A meteorológusok további havazásokat várnak szerdára és csütörtökre. A hőmérséklet továbbra is fagypont alatt marad. A hétvégére még hidegebb lehet, állítólag nem lehet kizárni egyes helyeken a mínusz 20 fokot sem.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.