Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi VB 2007: elmaradt az első verseny

2007.02.03. Bata Attila

Alpesi VB 2007: elmaradt az első verseny A 39. Alpesi Világbajnokság szombati nyitószámát el kellett halasztani a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. A férfiak Super-G versenyét nem lehetett megrendezni a heves széllökések miatt, így hétfőre halasztották. A rendezők reménykednek benne, hogy a holnapi versenyre lecsendesedik a szél.

Már szombaton kora reggel világossá vált, hogy nem lehet megrendezni a világbajnokság első futamát. Az éjszakai hatalmas havazást heves szélviharok követték, helyenként 108 km/órás széllökéseket is mértek a pálya felsőbb részein. A szél és felgyülemlett hómennyiség sok helyen tönkretette a pálya mellett felállított védőhálókat, amelyek előtt hatalmas hókupacok alakultak ki.

A meteorológiai intézet szerint leghamarabb vasárnap reggelre enyhülhet a szél, de a holnapi női versenyek megrendezése is veszélybe került. A mostani széllökések holnapra 40-45 km/órás sebességre mérséklődhetnek. Éjszakára további 5-10 cm friss havat jeleznek előre és holnap délben is várható csapadék. Keddtől pedig megérkezik az igazi sarkvidéki hideg, mínusz 10 és 20 fok közötti várható hőmérsékletekkel.

A férfiak versenyét hétfő délelőttre halasztották, amikor a férfi lesiklás egyik edzését tartották volna, így valószínűleg egy lesiklóedzéssel kevesebb lesz a programban.

A VB helyszínén már hónapok óta folytak az előkészületek. Európa nagy részéhez hasonlóan itt sem havazott, de az állandó hideg miatt sikerült rendesen behóágyúzni a pályákat. A verseny előtt pár nappal megérkezett a megkésett havazás, tegnap délelőtt pedig már heves esőzések áztatták a pályákat. Estére az esőzés újra átfordult havazásba, amely reggelre a hófúvásoknak köszönhetően teljesen buckássá varázsolta a pályákat. A helyiek nem nagyon lepődnek meg az időjárás változásain, azt tartják, hogy itt teljesen természetes, ha egy nap alatt mind a négy évszak sajátosságait élvezhetik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.