Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Három halálos áldozata van osztrák lavinaomlásoknak

2007.02.14. Bata Attila

Három halálos áldozata van osztrák lavinaomlásoknak Fekete szerdaként vonult be a hírekbe a mai nap a nyugat-ausztriai síterepen történt halálos lavinabalesetek miatt. Ma délelőtt a három lavina sújtotta a tiroli és a vorarlbergi síterepeket. A szerencsétlenség következtében hárman életüket vesztették.

Időrendben először a tiroliak csúcsterepén St. Antonban történt az első szerencsétlenség. Délelőtt 11 órakor a Gampberg im Rendlgebiet oldalán indult meg a hóomlás, amely két svédet maga alá temetett, akiken már nem tudtak segíteni. Egy harmadik hódeszkás nagyobb sérülésekkel megúszta. Hatalmas erőkkel folyt a mentés, de sajnos ez sem segített. A Rendl rész St. Anronban az egyik legveszélyesebb területnek számít. Évente átlagosan 4-6 halálos áldozatot követelnek az itt meginduló lavinák.

Lavinaomlásokról szólt a nap a kicsit távolabb fekvő Lech síterepén is. Délelőtt 11:30-kor a Stierloch részen (pályán kívül) egy ausztrál hódeszkás csapat alatt indult el a hóomlás. Egy hódeszkást az azonnali segítségnyújtásnak köszönhetően ki tudtak menteni a hó alól. Másfél órával később ugyanabban a hegyoldalban egy újabb lavina indult el, amely egy német turista halálát okozta. Ebben az esetben is gyorsan érkezett a segítség, de a helyszínre érkező mentőegység és az ott tartózkodó síelők már csak a holttestet tudták kiásni a hó alól.

Délután négy órakor a Hintertux gleccseren is lavina indult meg, de szerencsére senki sem sérült meg a Sommerbergalm részen lezúduló hóomlásban. A nap fekete krónikájához tartozik, hogy nem csak a nyugati részeken, hanem közelebb is volt ma lavinaomlás. A Mölltal gleccseren ástak ki egy német hódeszkást a hó alól, aki a megmenekülése után felszállt a deszkájára és köszönet nélkül azonnal továbbcsúszott ...

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.