Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Loveland: Valentin-napi esküvő a hegytetőn síeléssel

2024.02.14. Bata Attila

Idén már 33. alkalommal várja az amerikai Loveland síterepe a szerelmeseket Valentin napon. Idén is párok tucatjait fogják összeadni a hegy tetején, hogy aztán a szerelmesek - a szokásos ünnepi öltözetben - közösen lesíeljenek a völgyben található vendéglőbe, ahol tovább folytatódik az ünnepség.
Egy jó kis kép 2021-ből
Egy jó kis kép 2021-ből
Aki nem nagyon ismeri a helyi Valentin napi hagyományokat, az igencsak elcsodálkozik a frakkban és mennyasszonyi ruhában lecsúszó síelők látványán a lovelandi síparadicsomban. Persze nem csak a hagyományok miatt próbálnak a résztvevők minél szebben felöltözni, hanem a legjobban öltözött pár értékes pénzjutalomban is részesül.

Harminchárom éve minden évben Valentin napon köthetnek fogadalmat a hegy tetején azok a párok, akik egymás iránt, valamint a síelésért is hatalmas vonzalmat mutatnak és ezzel a szokatlan ünnepséggel szeretnék igazán emlékezetessé tenni az esküvőjüket. A szervezők nem csak friss jegyeseket várnak, hanem egyre több olyan pár is megjelenik, akik ezt az alkalmat szeretnék kihasználni korábbi fogadalmaik megerősítésére.
Ilyen volt tavaly mínuszban és hóesésben
A hagyomány a covid ideje alatt sem szakadt meg. Akkor is 30 pár mondott egymásnak először vagy újra igent. A legjobb években kb. 100 pár érkezik a síterepre összeházasodni vagy korábbi házasságát megerősíteni. Ez utóbbi, a fogadalom megújítása több évvel a házasságkötés után, bevett gyakorlat Észak-Amerikában. Annyira népszerű, hogy tavaly 75 pár mondta ki az igent, és közülük 63-an megújították házasságukat. A többi 12 pár a ceremónia után először csúszhatott le házasként.

A kb. félórás ünnepséget kb. 3600 méter magasan rendezik, szabadtéren. Az időjárás elég cudar tud lenni, mint például tavaly. A szervezők a befizetett előleget nem adják vissza. Arra is felhívják a figyelmet, hogy mindenki öltözzön melegen és a helyszínről csak sílécen vagy snowboardon lecsúszva lehet távozni. Ezt a vendégeknek is érdemes tudni.
2020-ban sütött a Nap
A ceremónia után, mint újdonsült férj és feleség csúszhatnak le a hagyományosan fél kettőkor kezdődő fogadásra a hegy aljában található vendéglőbe. Azok a párok, akik előre bejelentik házasságkötési szándékukat kedvezményes síbérletet kapnak és utána részt vehetnek a fogadáson. Az esküvőre érkező vendégek és barátok pedig kénytelenek lesznek leszurkolni a síbérlet és a fogadás költségeit.

A városban, a nevéhez (LOVEland) hűen egyébként februárban (is) minden a szerelemről szól. Évtizedek óta szerveznek programokat a szerelmeseknek. Akik nem síelnek, azok a helyi hokicsarnokban is összeházasodhatnak egy külön ünnepségen.
Egy pár a tavalyi ünnepségről
Egy pár a tavalyi ünnepségről
Ami a síelést illeti, Loveland az USA hagyományosan egyik legkorábban megnyitó síterepének számít. A magasan található pályák már november elejétől síelhetők.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.