Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel új lifttel növeli idén a kapacitását

2007.12.05. Stánicz Balázs

Az utóbbi időszakban Kitzbühel is alaposan fejlődött, korábban sokan mondták, hogy a patinás síparadicsom csupán hírnevéből él. Azóta sokat változott a helyzet, igaz még mindig előfordulhat, hogy a modern liftek után valahogy belebotlunk egy igen lassú, réges-régről itt maradt duplaszékesbe, ne adj Isten együlésesbe.
Kitzbühel
Kitzbühel

Ezen területekhez tartozott a Griesalm és a Steinberkogel környéke is, ahol mindezidáig egy két-, és egyszékes rótta komótosan köreit. Mindez már a múlté, mostantól egy ultramodern nyolcüléses fogja a vendégeket a hegyre szállítani. Nemcsak kényelem szempontból fontos ez a beruházás, hanem a szép napokon kígyózó sorok is a múlt ködébe vesznek. Eddig a két korábbi libegő együttes kapacitása 1300 fő volt óránként, a mostani ülésesé közel 3300 fő/óra!

Steinbergkogel technikai adatai:

Utazási idő: 4,87 perc
Hosszúság: 1309 m
Szintkülönbség: 523

A Steinbergkogel ülésfűtést és az időjárás viszontagságaitól védő 'bubble-t' is kap, tehát ahogy a köznyelvben sokszor emlegetjük; buborékos lesz.

A Griesalmon a hóágyúrendszert is kiépítik, továbbá a Resterhöhe-Jochberg területén befejezik a csővezetékek lefektetését, így a síszafari lényegében 100 %-osan lefedetté válik, ami a műhavat illeti. A már eleve tekintélyes hókészítő flottához 130 hóágyú jön hozzá, ebből száz ún. lándzsás, míg 30 propelleres hóágyú lesz.

Café Lounge

A Hahnenkambahn völgyállomásánál új éttermet, jobban mondva snack-bart alakítanak ki, ahol az étel és ital kínálat mellet nagy kivetítőkön követhetjük végig a különféle sporteseményeket, vagy az Internet sarokban szörfölhetünk a világhálón.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.