Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Serfaus-Fiss-Ladis: két új hatszemélyes felvonó

2007.12.02. Stánicz Balázs

Serfaus-Fiss-Ladis: két új hatszemélyes felvonó Bár honfitársaink körében talán még kevésbé ismert és látogatott, azonban Serfaus egyike Ausztria legjobb síközpontjainak. A 2007/2008-as szezontól ismételten óriási változások lesznek a tiroli síparadicsomnak. Két húzófelvonót hatszemélyes ülőfelvonók váltanak fel, az Arrezjoch-, és a Moosbahn.

Arrezjochbahn

Serfausnak kétségtelenül egyik árnyoldala volt a Masner húzólift, ugyanis gyönyörű lejtőket szolgált ki a csákányos, így sokan keresték fel a síközpont ezen részét, ami állandó sorokat és várakozási időket jelentett. Az Arrezjochban megépítése ezen a területen egy igazi minőségi fejlődés lesz, hiszen nem csak gyorsabban és kényelmesen juthatunk fel, hanem valószínűleg komolyabb sorbanállás nélkül is. A hatüléses felvonót plexi lehajtható résszel is ellátják, így legyen szó sűrű havazásról vagy csontig hatoló "sarki" szélről; a libegővel komfortosan utazhatunk. Az új felvonó mellett új sípályát is létesítenek; a Masner lejtő középnehéz lesz.

Arrezjochban adatai:
Völgyállomás: 2375 m
Hegyállomás: 2640 m
Hossz: 1008 m
Kapacitás: 2400 fő/óra

Moosbahn

Szintén elérte a cserére érett kort a Moos csáklyás felvonója, így ide is egy hatüléses építenek, igaz ezt plexi nélkül.

Moosbahn adatai:
Völgyállomás: 2322 m
Hegyállomás: 2430 m
Hossz: 440 m
Kapacitás: 2400 fő/óra

Továbbá a Schöngampbahn ülésfűtést kap, illetve bővítik a hóágyúrendszert; 4 km vezetéket fektetnek le és 80 hidránst telepítenek. A szolgáltatások terén is várhatóak némi változások; a serfausi Family Parkban eddig csak a gyermekek privilégiuma volt a motorszánózás, nekik tervezett hószánokon. Most azonban a felnőttek is a lovak közé csaphatnak, nagyteljesítményű gépekkel. Számukra egy külön pályát terveznek, ami a serfausiak ígérete szerint igazán sok izgalmat kínál.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.