Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Puy Saint Vincent hamarosan bővítené síterepét

2007.12.06. Bata Attila

Puy Saint Vincent hamarosan bővítené síterepét A dél-francia síterepeket rengeteg magyar keresi fel. Sorozatunkban a népszerű dél-francia terepek előző szezonjairól számolunk be. Első síterepünk, Puy St Vincent sikeresen túlélte a tavalyi szezont, és ambiciózus tervekkel vágnak neki a következő éveknek, miközben hevesen támadják őket a környezetvédők.

Puy St Vincent azok közé a síterepek közé tartozik, amely a tavalyi szezonban is növelni tudta bevételeit. Pénzügyi szempontból jónak mondható az előző év, hiszen az üzemeltetők majdnem öt százalékos bevétel emelkedéssel zártak, annak ellenére, hogy kevesebb napijegyet és bérletet sikerült eladni tavaly.

Az idén a pályák harminc százalékára jut majd a mesterséges hóból, amennyiben megtelik mindkét víztározójuk. A kisebb, tízezer köbméteres tározó már tele van, de a nagyobb huszonhétezer köbmétert befogadó tározóban a vízszint még mindig nagyon alacsonyan van.

A nyáron a síterep nagyon sokat szerepelt a hírekben, hiszen a fejlesztési terveiket hevesen kritizálták a környezetvédők, és a síturisták is, akiknek a háborítatlan paradicsomukban tervezik felépíteni a síterep legújabb, negyvenezer köbméteres víztározóját. A víztározó a Crete pályára telepítendő hóágyú armadát lenne hivatott vízzel ellátni, amely nagyon sok szervezetnek nem tetszik.

Tovább borzolták a helyiek és a közvélemény idegrendszerét újabb bővítési terveikkel. A Pendine nyeregről újabb sípályákat építenének, amelyek az utóbbi időkben hatalmas léptekkel fejlődő szálláshelyek felé vezetnének. A tervek következtében az egész faluban beindultak ingatlan spekulánsok.

A Narrerroux völgyében és a Tournoux fennsíkon az utóbbi években több mint 3000 vendégágyat adtak át, amely majdnem 20 százaléka az egész Pays des Éncrins környéken kialakított új szálláshelyeknek. Sajnos itt is számos szállás található, amelynek tulajdonosának jelentős összeggel tartozik az idén csődbe ment Transmontage cég, amely eddig a síterepet üzemeltette.

Az új szezon újdonságai közé tartozik a hamarosan átadásra kerülő négyszemélyes Lauzes lift. A felvonót a síterep egyik legzsúfoltabb részén állítják üzembe. Egy húzóliftet cserélnek le az új ülőszékessel, így jelentősen növekedhet a síterep liftkapacitása. Az üzemeltetők 2,8 millió eurót áldoztak az új lift megépítésére.

A mostani szezon sokkal jobban indul az előzőnél. A november végi havazásoknak köszönhetően már tekintélyes hóréteg található a magasabb részeken. Valószínűleg a tervezettnél egy héttel korábban, a december 8-9-i hétvégén kinyit a síterep.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.