Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering - Hirschenkogel rengeteg hóágyút vett

2007.11.20. Stánicz Balázs

Semmering - Hirschenkogel rengeteg hóágyút vett Hirschenkogel a tavalyi, meglehetősen hószegény télen is bizonyított, hiszen Karácsonytól egészen Húsvétig lehetett a többnyire műhavas lejtőit szelni. Ezt az intenzív hóágyúzásnak köszönhetjük, hiszen az igazi tél igen nagy késéssel; március végén érkezett meg a semmeringi hegyekbe.

A kulturált sízés megteremtéséhez azonban óriási vízmennyiségre volt szükség, ezáltal a szezon derekán már alig-alig árválkodott valamicske kis víz a hirschenkogeli mesterséges tóban, aminek a vizét a műhavazásra használják fel. Így a síközpontnak a helyi ivóvízhálózatból kellett megoldania az utánpótlást, ami egyrészt költségigényesnek bizonyult, másrészt a helyi lakosok és egyes szállodatulajdonosok nem tetszését is kivívta, hiszen - szerintük - veszélyeztette a lakossági vízellátást.

A nyári hónapokban Hirschenkogel ezt a problémát orvosolta. A síközpont az Eisteichwiesénél egy óriási - 60 300 m3 - víztározót épített, melynek mélysége a 10 métert is felülmúlja. Ezen felül huszonhárom új hóágyút is vásároltak, melyből tizennyolc az USA-ban gyártott SMI cég keze alól kerül ki.

Ez óriási fegyvertény Hirschenkogel történetében, hiszen a 23 új hóágyúval megduplázzák a hókészítők számát, így egy tekintélyes; 49 darabból álló armada fogja várni a fagypont alatti hőmérsékleteket.

A Dürrgraben projektet elnapolták, így a hegy stájer oldalán továbbra sem épül meg az új felvonó. Helyi pletykák szerint azonban ez a következő szezonban már megtörténhet. Hasonlóan halogatják a szomszédos Sonnwendsteinnel való összeköttetést, úgy látszik Maria Schutznál még sem elég a pénzügyi háttér a Sonnwendsteini sícirkusz megépítésére, egyes források szerint a korábbi "titokzatos" befektető elállt a tervtől, így Maria Schutz gyakorlatilag hoppon maradt, lévén a település önrésze legfeljebb egy gyakorlóliftre lenne elegendő, a korábban beharangozott ülőfelvonókra azonban semmiképpen sem.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.