Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Villanyfényes síelés a Skiwelt síterep területén

2007.12.10. Stánicz Balázs

Villanyfényes síelés a Skiwelt síterep területén Skiwelt idei ajánlatával azokat szeretné a sípályákra csábítani, akik nappal nem érnek rá, de a munka után még szívesen sportolnának egyet a természetben és a friss levegőn. Eddig Söllön három kilométer pályát világítottak meg röviddel napnyugta után, most tíz kilométerre növekszik az esti lejtők száma!

Ugyanis a Söllbe vezető pályához három új lejtő jön hozzá; a Salvenmoos, a Keat és a Hexen6er. Ezeket két felvonó; egy nyolcszemélyes kabinos és egy hatüléses fogja kiszolgálni. A villanyfényes síelést 21:45-ig illetve 22:15-ig élvezhetjük. Ezzel szemben a ródlisok akár hajnali háromig is szánkózhatnak!

Összesen öt étterem várja a téli sportolókat, a völgyben található Moonlight bárban egészen a hajnali órákig élvezhetjük az osztrák vendéglátást. Utóbbi ajánlattal feltehetően nem a dolgozó embereket célozták meg.

A tavalyi szezonban a Skiwelt igen sokat szenvedett a hóhiány miatt, hiába a 250 kilométeres pályarendszer, mellyel nyugati szomszédunk legnagyobb síparadicsoma, ha hiányoznak a hóágyúk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy eddig nem rendelkezett a Skiwelt hókészítő masinákkal, de bizony a sígalaxis egyes részein elég "szegényesen" voltak telepítve.

A nyár folyamán próbáltak ezen változtatni, ami úgy tűnik sikerült is. Az idei szezont immáron 700 hóágyú várja és a 250 kilométerből 180 km hóágyúzott. De ez még nem minden, ugyanis a megnövekedett kapacitással három nap leforgása alatt 110 km lejtőt tudnának készre havazni!

Ugyanakkor a nagy igyekezet során egy "kis" baki is becsúszott; Hopfgartennél engedélyek nélkül kezdtek el egy 110 000 m3 befogadóképességű víztározót építeni.
A helyi szervek természetesen észrevették a turpisságot, bár igen érdekes, hogy csak akkor léptek közbe, amikor kis híján már kész volt a tó.

A markolók és a munkások elvonultak, kis idő után azonban egy új helyszínen jelentek meg, és ott kezdtek el építeni egy újabb víztározót, s ami már szinte hihetetlen; utóbbit is engedélyek nélkül! A hatóságok komoly bírságot helyeztek kilátásba, és természetesen ezt az építkezést is azonnal leállították.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.