Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stuhleck: ambiciózus tervek a következő évekre

2007.11.21. Stánicz Balázs

Stuhleck: ambiciózus tervek a következő évekre A semmeringi hágó stájer végénél sem tétlenkedtek a síszezon végeztével, igaz itt a nagy durranás majd a 2008/2009-es szezontól várható, na de ne szaladjunk ennyire előre. Ami a soron következő téli idényt illeti a szomszédvárhoz hasonlóan itt is a hóágyúrendszert bővítik.

Aki a tavalyi szezonban többször megfordult Stuhlecken az észrevehette, hogy míg a középállomástól felfele a legtöbbször ideális hóviszonyok fogadták a vendégeket, addig a völgyben ez már nem volt elmondható; így a kezdők és családosok körében kedvelt Familienlift a hóhiány miatt többször is állt a szezonban.

Felvetődhet a kérdés, miszerint nem kellene-e ezt a felvonót áthelyezni a középállomás környékére. A vezetőség tudomásunkra adta, hogy ez nem lehetséges, mivel az előbbiekben említett csákányos egy, a Stuhlecktől független család kezében van.

Ami a 2008/2009-es szezont illeti, a síparadicsom egy új hatülésessel fog bővülni, ami fenti csákányost, a Weißenelfschlagliftet fogja leváltani. Az új ülőfelvonó mellé két-három sípályát is terveznek, továbbá külön gyakorlólejtő létrehozásától sem zárkóztak el. Fabrive Girardoni úrtól (Stuhleck vezetője) sikerült választ kapni a középtávú fejlesztésekre is.

Ezek szerint a megaprojektet, vagyis Hirschenkogel és Stuhleck összeköttetéséről továbbra sem mondtak le. Ez a terv lényegében két részből áll, egyrészt Stuhlecknek felvonókat és pályákat kellene építeni Steinhaus irányába, Hirschenkogel részéről pedig egy kabinosra lenne szükség legalább egy sípályával, voltaképpen utóbbi a korábbiakban már említett Dürrgraben projekt. Az elképzelésre 1997-ben rábólintottak az illetékes szervek, és az akkor kiadott engedély még továbbra is hatályban van, így "csak" a pénzügyi háttér hiányzik.

A másik középtávú elképzelés a Rettenegg irányába történő terjeszkedés lenne, de ami Rettenegget illeti még sem konkrét tervek, sem engedélyek nincsenek. Rettenegg Stuhleck másik oldalán fekvő kis stájer falú közel 900 méteres magasságban. Igaz Stuhleck elsősorban a település felett lévő hegyeket szeretné "betörni", de mindenképpen kíván egy zubringer felvonót is építeni Rettenegtől.

Stuhleck, ahogy az már a Steinbachalmi projektet követően is kiderült hóbiztosabb "magasságokban" kíván a jövőben terjeszkedni. Felidézve az elmúlt szezon emlékeit ez azonban korántsem meglepő.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.