Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: 250 millió koronás fejlesztések az idén

2007.12.03. Bata Attila

Chopok: 250 millió koronás fejlesztések az idén Kelet-európai mértékkel mérve az idén is jelentős összeget költ el a szlovákiai Chopok síterepe az idei fejlesztésekre. Bár a 250 millió koronás beruházásból a hegy mindkét oldala részesült, de a korábbi évekhez hasonlóan az "északi testvér" az idén is elszipkázta a fejlesztési pénzek nagy részét a másik oldaltól.

Számos ötlet és óhaj született azzal kapcsolatban, hogy hol épüljön meg az új ülőlift. Végül is, a végső döntésben benne lehetett a helyi síiskolák keze is, hiszen a kezdők számára kiválóan alkalmas Biela Put mellett épül meg az idei új lift. A 100 méter szintkülönbségű pálya mellett közlekedő korongos felvonót elbontották, helyére az osztrák Doppelmayr cég un. gyermekbarát liftjét építik.

Az új lift felső állomását 155 méterrel fentebb vitték, és a pálya is szélesebb lett kb. 20 méterrel. Az új pálya és a mellette közlekedő lift vélhetően a bevétel szempontjából sem mellékes célcsoport, a családok ideális síterülete lehet. A gyermekek érdekében speciális biztonsági funkciókkal kialakított négyszemélyes ülőszékes átadása után eltűnhetnek a korábbi korongos mögötti hosszú sorok. Az új liftet már ülőszékekkel tesztelik, átadása hamarosan várható.

A lifttől nem messze, az Otupné irányában egy 130 autó befogadására alkalmas ingyenes parkolót adnak át az új szezonra. A Grand Hotel előtti parkoló enyhíthet valamelyest az állandó parkolási és közlekedési gondokon. A meglévő alsó parkoló, Lúcky megközelítését segíti, hogy egy 750 méter hosszú és 150 méter szintkülönbségű turistautat alakítottak ki a Zahradky melletti parkolóból, amelyen lesíelhetnek a lent parkoló síelők. A bátrabbak eddig is lecsúsztak, de mostantól ez egy hivatalos síút, amelyet 22-es számmal jelölnek.

A déli oldalon 40 millió koronáért építették át teljesen az 1-es pályát. A Kosodrevina hoteltől a Srdiecko hotelig vezető pályát teljes hosszában becsövezték és így elvileg az egész pálya hóágyúzható lesz. A pályát néhány helyen kiszélesítették, ennek számos kivágott fa látta a kárát. A síterep úgy gondolta, hogy ezek után a sípálya jóval biztonságosabb feltételekkel (széles pálya - jó hóviszonyokkal) várja a síelőket, így a pálya nehézségi besorolását feketéről pirosra visszaminősítették.

A bérletek árai nem változtak az előző évhez képest, főszezonban a napijegy továbbra is 790 korona a felnőtteknek. (Csak a déli oldalra érvényes napijegy 650 koronába kerül.) A karácsonyi ünnepektől 890 korona a jegy 2008. január 13-ig, amikor is az ortodox Karácsonyt nagy számban itt ünneplő fizetősképes oroszok és ukránok befejezik az ünnepeket és hazaindulnak.

Idén újdonság a közös Tátra bérlet. A 10 napra érvényes bérlet 6500, illetve 15 napos bérlet 7900 koronába kerül, a bérleteket Karácsonyig kedvezménnyel lehet megvásárolni. A név kicsit csalóka, hiszen nem a teljes tátrai területet lehet vele besíelni. A bérlet érvényes Chopok mindkét oldalára, és a Tátralomnic és Ótátrafüred környéki pályákra a Magas-Tátárában. Nem érvényes a Csorba-tó feletti pályákra és a Bélai-Tátra (Zdiar, Bachledova-völgy, stb.) síterepeire.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.