Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bad Kleinkirchheim: hazaiak nagyon várják a versenyt

2007.12.06. | Szerző: Bata Attila
Bad Kleinkirchheim:  hazaiak nagyon várják a versenyt Az időjárás jóvoltából hosszabbra nyúlt amerikai hétvége után ismét Európában versenyeznek a legjobb férfi alpesi síelők. Külön szerencsénkre, a hozzánk egyik legközelebbi versenyszínhelyen, a karintiai Bad Kleinkirchheim pályáján rendezik meg ezen a hétvégén a férfiak szlalom és óriás-műlesiklás futamait.
h i r d e t é s

Karintia tartomány az idén nem tartozott Holle anyó kedvencei közé, de ennek ellenére nem lesz akadálya a verseny megrendezésének. A domboldalak sajnos eléggé barnás színben mutatnak, de a versenynek otthont adó pálya tökéletes állapotban van. A versenypálya már messziről fehérlik a kopár hegyoldalak között.

A jelenlegi előrejelzések szerint pont a hétvégén érkezik egy komolyabb havazás, de ha mégsem, akkor sincs semmi gond, hiszen a több mint 700 darab hóágyúval remek pályát lehet készíteni.

A pálya előkészítését már november 19-én elkezdték, körülbelül 270 önkéntes dolgozik azóta a pályán, hogy minden tökéletes legyen. Az előző hétvégi FIS vizsgálat mindent rendben is talált, így biztosan megrendezhetik a szombat-vasárnapi versenyeket. A versenyekre Amerikából érkeznek a versenyzők, ahol különösen az osztrákok és a svájciak értek el nagyszerű eredményeket.

Az osztrákok nagyon bizakodóak. Franz Klammer (a pálya névadója) mai utódjai remek formában vannak. A helyi turisztikai hivatal telefonjai szünet nélkül csörögnek. A hétvégén szuperóriás-műlesiklásban aratott hármas siker után, sokan szeretnék élőben látni a kedvenceket, de nem csak Ausztriából, hanem a szomszédos országokból is sokan érkeznek majd. A helyiek szerint a 6500 darab vendégágyból valószínűleg mindet ki fogják adni. Az érdeklődést tovább fokozza, hogy itt utoljára 15 évvel ezelőtt rendeztek férfi VK versenyeket.

A helyi sajtó osztrák és svájci párharcot vár a dobogós helyezésekért. A svájciak is jó formát mutattak az előző hétvége versenyein. A svájci Daniel Albrecht 272 ponttal vezeti az összetett ranglistát, a szintén svájci Didier Cuche (259 pont) előtt. Közvetlenül mögöttük található 225 ponttal az osztrák Benjamin Raich, akinek az itt megrendezendő technikai számokban nagyobb esélyt adnak, mint svájci vetélytársainak. Az osztrákok azt szeretnék, ha a hétvége után osztrák versenyző vezetné az összetett ranglistát.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »