Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mínusz 25 fok jelenleg a kanadai versenyek színhelyén

2007.11.22. Bata Attila

Mínusz 25 fok jelenleg a kanadai versenyek színhelyén Néhány hétre Észak-Amerikába költözött az alpesi versenysport színe-java. A kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére valószínűleg meg tudják rendezni a hétvégi versenyeket. Jelenleg a hóágyúk teljesítményén múlik minden. A farkasordító hidegben éjjel-nappal mennek a hóágyúk.

A kanadai Alberta tartomány káprázatos hegyei között megbújó Lake Louise rendezi meg hétvégén a férfiak alpesi Világkupa versenyeit. Sajnos, Kanadának ezt a részét mostanában messze elkerülték a hófelhők. Annyira kevés a hó, hogy a tegnapi edzést is el kellett halasztani, egyrészt a pálya állapota miatt, másrészt hogy minél többet tudjanak dolgozni a pályamunkások.

A csapatok szokás szerint dideregnek a teljesen szokásosnak mondható mínusz 25 fokban. A hideg továbbra is megmarad, bár kissé enyhül, de az előre jelzett mínusz 10 fokos hőmérséklet is ideálisnak mondható hógyártást illetően, de sajnos szorít az idő. Így már meg is született a döntés, hogy a szombati férfi lesiklás pályáját egy kb. 20 másodperces szakasszal lerövidítik. Két évvel ezelőtti hasonlóan hóhiányos körülmények között is ugyanez a döntés született. A vasárnapi Super-G versenyt az eredeti tervek szerint rendezik.

Az osztrák csapat a kanadai Sun Peaks pályáiról érkezett meg, ahol méteres hóban és ideális körülmények között gyakorolhattak. Rájuk is fér a gyakorlás, hiszen a szezon első két versenyén még dobogóra sem állt osztrák férfi versenyző, ez a szégyen, hogy így kezdjenek egy szezont, tíz éve nem fordult elő. Lesiklásban utoljára tavaly december végén nyertek (Michael Walchhofer - Bormio), most a Buder, Kröll, Maier, Walchhofer összetételű négyes próbál szerencsét. A legnagyobb érdeklődés Maier-t kíséri, aki idén bevallottan a gyorsabb számokra koncentrál.

Észak-Amerikában természetesen Bode Miller körül forog minden. A héten új edzőt szerződtetett a 'Team USA' névre keresztelt csapatához. A svájci női csapattal tavaly összeveszett és azóta munkanélküli Fritz Züger segíti majd Miller edzéseit. Egy kicsivel korábban újfent kijelentette, hogy az lenne a fair, ha engedélyeznék a szabad doppingolást, és ezt a témát a helyi sajtó természetesen örömmel felkapta.

A nők ezen a héten a szintén kanadai Panorama terepén versenyeznek, 1992 óta először. Itt sem ideálisak a viszonyok, de szerencsére a rendezőknek sikerült a kevés természetes havat mesterséges hóval kipótolniuk, így már semmi akadálya sincs a szombati óriásműlesiklás, és a vasárnapi szlalom futamok megrendezésének.

Nagyobb a gond Aspenben, ahol december 7-én lennének a női versenyek. A jó hír, hogy a pályamunkások hét elején lázasan dolgoztak a pályán, a rossz hír, hogy ezt egy szál pólóban tették a szokatlanul enyhe idő miatt. Tegnap végre kb. 20 cm friss hóval megérkezett a várva-várt lehűlés, és ezzel visszatért a verseny megrendezéséhez fűzött remény is.

A korábbi Lake Louise-ban rendezett férfi versenyek győztesei:

Év

Lesiklás

Super-G

1999

 Trinkl (osztrák)

 Maier (osztrák)

 2000

 Eberharter (osztrák)

 Maier (osztrák)

 2002

 Eberharter (osztrák)

 Eberharter (osztrák)

 2003

 Walchhofer (osztrák)

 Maier (osztrák)

 2004

 Miller (USA)

 Miller (osztrák)

 2005

 Strobl (osztrák)

 Svindal (norvég)

 2006

 Büchel (liechensteini)

 Kucera (kanadai)


Az összes kanadai futamot az Eurosport szombaton és vasárnap, késő délutántól élőben közvetíti.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.