Menü ≡

Osztrák siker a hétvégi karintiai alpesi síversenyen

2007.12.11. | Szerző: sielok.hu
Osztrák siker a hétvégi karintiai alpesi síversenyen Vasárnap ért véget a férfiak alpesi VK versenye Bad Kleinkirchheim síterepén. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a verseny kivételes eseménynek számított Karintiában, hiszen tizenöt éves szünet után tette tiszteletét újra a férfi elit az egykori olimpiai bajnok "Ferenc császár", azaz Franz Klammer birodalmában.
h i r d e t é s

A szervezők tényleg hihetetlen munkát végeztek, hiszen természetes hó nélkül kellett megrendezniük a régóta várt hétvégi versenyeket. A hetek óta tartó hóágyúzás és a szakértelem meghozta gyümölcsét és versenyre alkalmas pályát varázsoltak a barnás-zöldes hegyoldalak közé. Mintha Holle Anyó is megenyhült volna egy kicsit, és a verseny kezdetére néhány centi hóval jutalmazta a hősies rendezőket. Ettől a havazástól jelentős változás nem következett be a hóviszonyokban, de a környékbeli hegyek legalább egy napra befehéredtek.

A versenypálya Benjamin Raich
Szombati győztesek

A verseny nem úgy indult, ahogy az osztrákok eltervezték. Az első napon dobogóra sem tudtak állni. A két olasz, Blardone és Mölgg végzett az élen, és mögöttük még az amerikai és egyben "tiszteletbeli magyar" Ted Ligety is beért a hazaiak nagy kedvence Raich előtt. Ligety örült a harmadik helyének, és annak a ténynek, hogy az alpesi sí magyar rajongó fokozott figyelemmel követik eredményeit. Amikor szóba került egy esetleges magyarországi látogatásának esélye, cinkos mosollyal az arcán annyit ígért, hogy amint komoly síversenyt rendeznek kishazánkban, feltétlenül itt lesz.

Ami nem jött össze az osztrákoknak az első napon, az sikerült vasárnap. A műlesiklás első futama után már a pitztali Benjamin Raich vezetett. Sokaknak komoly gondot okozott a meredek és néhol nagyon jeges pálya. Sorra estek ki a nagy nevek az első futamban, köztük Bode Miller is. A második futam végén csak az volt a kérdés, hogy Raich képes lesz-e megbirkózni az esélyesség terhével, ami eddig nem volt erőssége. Nos, a hazaiak kedvence káprázatos második futammal örvendeztette meg rajongóit, és még az előnyét is növelni tudta üldözőivel szemben.

Ezzel Raich harmincadik VK győzelmét aratta, amellyel megelőzte a 29 győzelemig jutó honfitársát, Eberhartert. Már csak az 55 győzelemmel álló Hermann Maier előzi meg őt az osztrákok közül. Raich a szombati verseny után még a svájci Daniel Albrecht mögött állt az összetettben, de vasárnapi győzelmével átvette a vezetést az összetettben is. Jelenleg 73 ponttal vezet Albrecht előtt.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »