Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó és napsütés, most jó síelni Franciaországban!

2008.02.05. Bata Attila

Friss hó és napsütés, most jó síelni Franciaországban! Komoly havazás söpört végig a francia pályákon az utóbbi napokban. A ma reggeli jelentések már csodás kék égről és napsütésről szólnak, tökéletes síelésről a napokban lehullott mély hóban. Isola 2000 terepén a lezúduló hó szinte teljesen betemette az utat tisztító hókotrót.

Az előző napokban naponta hullott néhány centiméter Tignesben, tegnap azonban este 11-ig megállás nélkül szakadt a hó. Ma reggel hétágra süt a nap, így lehet irigykedni azokra, akik éppen itt vannak ebben a pillanatban.

Les 2 Alpes területén tegnap egész nap megállás nélkül havazott. Nem lehetett kellemes a sűrű hóesésben és az erős szélben kitartani a pályákon, de a mai reggel itt is kárpótlást ígér. Ma reggelre itt is kitisztult az idő, ideálisak a körülmények.

Briancon - Serre Chevalier a legjobb formáját hozza ezekben a napokban. Itt is bőségesen havazott az utóbbi időben. Napsütéses időben és térdig erő friss hóban lehet síelni pályán kívül, természetesen itt sem árt figyelni a lavinaveszélyre.

Kissé délebbre a nagy havazás gondokat is okozott. Isola 2000 síterepén az út tisztítását végző hókotróra váratlanul lezúdult egy kisebbfajta lavina a hegyoldalból. A képen is látható, hogy a járművet szinte teljesen betemette a hó, az ablakait azonnal betörte a hóomlás, a két utasnak sikerült kimásznia a behavazott járműből.

A hóomlás után hatalmas káosz következett hiszen a hókotrót jó néhány autó követte, és a sor vége a közeli alagútban rekedt. A hatalmas havazás következtében további hóomlásokra számítanak a helyiek, így számos hegyi utat kénytelenek voltak lezárni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.