Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

400 euróra büntettek egy ittas síelőt Szlovéniában

2024.01.30. Bata Attila

Talán néhányan nem tudják, vagy még nem vették észre a pályákon, hogy az ittas síelés ellen is harcolnak az alpesi országokban. Olaszországban januártól szigorodott a rendelet, a szomszédos Szlovénia egyik legjobb síterepén, Vogelen a hétvégén 400 euróra büntettek egy ittas síelőt.
Vogel tegnap
Vogel tegnap
Szombat délután sítalpas rendőrök járőröztek a szlovén síterepen, amikor kiszúrtak egy Észtországból érkezett, 33 éves síelőt, akiről már messziről látszott, hogy az alkohol befolyásolja a mozdulatait. A szokásos intézkedés következett. A síelő számára véget ért a síelés, a bérletét aznapra bevonták. Ezen felül 400 eurós (kb. 155 ezer forint) pénzbírságot is kiszabtak rá, amelynek a felét a helyszínen kifizette.

Az észt síelő szondája 0,67 mg/l (ezrelék) értéket mutatott. Szlovéniában a közlekedésben megengedett légalkoholszint 0,24 mg/l. Magyarországon nulla, vagyis zéró tolelencia van életben. Ez a légalkoholszint a közepesen ittas kategória alsó részét jelenti. Magyarországon ezért a sofőrnek már legalább egy évre bevonják a jogosítványát és akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Több alpesi országban is szondázhatnak a pályákon. Hasonlóan a vezetéshez, addig nem kerülünk összetűzésbe a törvénnyel, amíg a légalkohol szintje 0,25 mg/l, a véralkohol pedig 0,5 g/l alatt marad.

Vogel síterepén a természetes hó vastagsága 80 cm, az elmúlt napokban káprázatos napsütésben lehetett síelni. Januárban átadták az új, tízszemélyes kabinos felvonót.
Az új kabinosról a képeket Schlosser töltötte fel, köszönjük!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Bohinj ECO Hotel csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Szlovénia egyik legszínvonalasabb és legenergiatakarékosabb szállodája Bohinjska Bistrica üdülőtelepülésen, Vogel síterepétől 11 km-re. A szálloda vendégei ingyenesen használhatják a hozzá tartozó aquaparkot!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.