Menü ≡

A tél bejelentkezett: az év első havazásai hazánkban!

2021.01.06. | Szerző: Bata Attila
Szerda reggelre friss hó lepte be a Dunántúl egy részét, illetve a magasabb északi hegyeinket is. Ezzel egy több hullámban érkező havazás első adagját kaptuk meg, amelyhez még a következő napokban újabb utánpótlás érkezik.
h i r d e t é s
Mediterrán ciklonok nedves légtömegei több hullámban érkeznek hazánkba. Az itteni hidegebb levegővel keveredve többször is havazni fog mostantól. A havazás nyugatról terjedt keletre, keleti irányban inkább a magasabb régiókban havazott.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Sípályáink közül havas képeket láthatunk pl. Eplény, Mátraszentistván, Kékestető vagy Bánkút webkameráin. Még Budapesten, a Normafán is havazott, bár a képen látható hó később elolvadt.
A lehullott hó mennyisége nem jelentős, néhány centiméter, Kékestetőn 13:51-kor 3 cm havat mért az Országos Meteorológiai Szolgálat. A következő havazás pénteken várható, majd utána vasárnap érkezhet egy újabb csapadékzóna, amely hétfőre már az ország nagyobb részére hoz havat. Az Időkép.hu becsléseit az alábbi térkép mutatja.
A várható hómennyiség inkább a nyitásra készülő, a hóágyúzást megkezdő síterepeknek lehet segítség. Az időjárás mostantól a télies arcát mutatja, az előrejelzések tartós éjszakai hideget ígérnek január következő időszakára, a síterepek bátrabban tervezhetnek a hóágyúzással.
2021.01.06. 17:19:08 Peter Szekely
Szuper, mi délután felugrottunk Kékesre egy jót mókázni a friss hóban, klassz volt.
2021.01.07. 13:11:08 patkaizsolt
Nagyon jó hír, és nagyon szép a behavazott táj. De egyenlőre csak fényképen. Nálunk, mint nyáron, süt a nap. ;)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »