Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A tél bejelentkezett: az év első havazásai hazánkban!

2021.01.06. Bata Attila

Szerda reggelre friss hó lepte be a Dunántúl egy részét, illetve a magasabb északi hegyeinket is. Ezzel egy több hullámban érkező havazás első adagját kaptuk meg, amelyhez még a következő napokban újabb utánpótlás érkezik.
Intersport Síaréna Eplény ma reggel
Intersport Síaréna Eplény ma reggel
Mediterrán ciklonok nedves légtömegei több hullámban érkeznek hazánkba. Az itteni hidegebb levegővel keveredve többször is havazni fog mostantól. A havazás nyugatról terjedt keletre, keleti irányban inkább a magasabb régiókban havazott.
Mátraszentistván webkamera (idokep.hu)
Mátraszentistván webkamera (idokep.hu)
Bánkút, webkamera (idokep.hu)
Bánkút, webkamera (idokep.hu)
Sípályáink közül havas képeket láthatunk pl. Eplény, Mátraszentistván, Kékestető vagy Bánkút webkameráin. Még Budapesten, a Normafán is havazott, bár a képen látható hó később elolvadt.
A lehullott hó mennyisége nem jelentős, néhány centiméter, Kékestetőn 13:51-kor 3 cm havat mért az Országos Meteorológiai Szolgálat. A következő havazás pénteken várható, majd utána vasárnap érkezhet egy újabb csapadékzóna, amely hétfőre már az ország nagyobb részére hoz havat. Az Időkép.hu becsléseit az alábbi térkép mutatja.
Hétfőre várható havazás területi eloszlása (idokep.hu)
Hétfőre várható havazás területi eloszlása (idokep.hu)
A várható hómennyiség inkább a nyitásra készülő, a hóágyúzást megkezdő síterepeknek lehet segítség. Az időjárás mostantól a télies arcát mutatja, az előrejelzések tartós éjszakai hideget ígérnek január következő időszakára, a síterepek bátrabban tervezhetnek a hóágyúzással.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2021.01.06. 17:19
Szuper, mi délután felugrottunk Kékesre egy jót mókázni a friss hóban, klassz volt.
patkaizsolt | 2021.01.07. 13:11
Nagyon jó hír, és nagyon szép a behavazott táj. De egyenlőre csak fényképen. Nálunk, mint nyáron, süt a nap. ;)

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.