Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alsó-Ausztria: új szabályok sítúrázóknak

2018.11.25. Bata Attila

A tavalyi szezonban nem volt egyszerű a sítúrázók helyzete nemcsak Alsó-Ausztriában, hanem szomszédunk számos síterepén. Balesetek követték egymást, időnként betiltották a sítúrázást a kezelt pályákon. Az idei szezonra az alsó-ausztriai síterepek új és vélhetően világos szabályokat dolgoztak ki a sítúrázóknak.
© Bergbahnen Mitterbach/Leiminger
Az alsó-ausztriai síterepek szeretnék a sítúrázást szervezettebbé tenni és ennek érdekében szabályokat dolgoztak ki erre a szezonra. A lényeg, hogy mostantól szabályozzák, hogy melyik síterepen, melyik pályákon és mikor lehet sítúrázni.

Összefoglalva: az alábbi síterepeken engedélyezett a sítúrázás: Lackenhof am Ötscher, Gemeindealpe Mitterbach, Annaberg és Mönichkirchen-Mariensee. Továbbá szintén lehet sítúrázni a felső-ausztriai Forsteralm síterepén, amely az alsó-ausztriai tartomány határán található.
Ellenben tilos sítúrázni Hochkar, Kirchberg, St. Corona és Karlstift síterepein.

Két síterepen ingyen, a többin 5-8 eurós napijegyért használhatják a pályákat a sítúrázók. Minden síterep egyedileg szabályozza a sítúrázókat, a részleteket ezen az oldalon találjuk. Az általános szabályokról pedig itt lehet tájékozódni
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sonnenhof Hechtl
A 12 szobás Sonnenhof Hechtl 200 m-re található a völgyből induló 4-üléses Sonnenbahn ülőlifttől, a parkoló túloldalán. A szálló neve a déli, napos fekvéséből és kényelmes napozóteraszából ered. Ingyenes wifi, szauna és infrakabin!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.