Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bizonytalan a szezonkezdet időpontja a gleccsereken

2018.09.25. Bata Attila

Tavaly ilyenkor már az összes tiroli gleccseren lehetett síelni, szeptember végén Dachstein és a francia Tignes is kinyitott. Az idén más a helyzet. A forró augusztus és az előző hétvégéig tartó meleg miatt még nem ideálisak a körülmények a gleccsereken.
Kép: Kaunertal-gleccser
Kép: Kaunertal-gleccser
Az előző években szeptember végére már síelni lehetett az osztrák gleccserek nagy részén. Tavaly ilyenkor már az összes tiroli gleccserterep megkezdte a szezont. Sőt! Szeptember végére Dachstein és Tignes is kinyitott.

Jelenleg két osztrák gleccseren (Hintertux és Pitztal), két svájci gleccseren (Zermatt és Saas Fee), valamint két olasz gleccseren (Stelvio és Val Senales) lehet síelni, igaz az utóbbi olasz pályát egyelőre csak a versenyzők használhatják.

Franciaországból az első rossz hír már meg is érkezett. A szeptember 29-re tervezett nyitást Tignes gleccserén (Grande Motte) bizonytalan ideig el kellett halasztani. A hóréteg nagyon vékony, sem a versenyzőket, sem a hobbi síelőket nem tudják fogadni. A síterep a helyi önkormányzattal és a turisztikai szolgáltatókkal közösen hozta meg a döntést a halasztásról.

Tirolban ugyan hullott néhány centiméter hó tegnap, de ez még kevés a kezdéshez. Kaunertal bejelentette, hogy szeptember 29-re tervezi a nyitást, de ez még egyelőre nem tűnik 100 százalékosan biztosnak. A hírek szerint Sölden és Stubai ezen a héten döntenek a nyitás időpontjáról. A Mölltal-gleccser egy héttel ezelőtt hóhiány miatt bezárt, itt egy hidegebb időszakra várnak, hogy indíthassák a hóágyúkat.

Aggódni azért még nem kell. Az október 23-i hétre tervezett síelések a gleccsereken még nincsenek veszélyben. Búcsúzóul néhány havas osztrák kép tegnapról:

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.