Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Börtön a tanárnak diákjai halálos lavinabalesete után

2018.12.05. Bata Attila

Véget ért a per, amelyben egy francia tanárt vádoltak emberöléssel. A tanár megengedte diákjainak, hogy egy lezárt pályán síeljenek, de egy lavina elsodorta őket és ketten életüket vesztették. A tanár két év börtönbüntetést kapott, amelyből egyet felfüggesztettek.
Lassan három éve történt Les 2 Alpes síterepén, hogy 2016. január 13-án két diák, egy 14 éves lány és egy 16 éves fiú, életüket vesztették, amikor lavina sodorta el őket egy lezárt pályán. A baleset körülményeiről és az azt követő napok találgatásairól részletesen itt írtunk.

Az akkori híradó magyarul
A bírósági meghallgatáson a tanár elismerte bűnét, és arra hivatkozott, hogy antidepresszáns gyógyszert szedett, szerinte ez befolyásolta abban, hogy rossz döntést hozott. A rossz döntést akkor hozta, amikor diákjai megkérték, hogy a 3/5-ös lavinaveszély miatt lezárt pályán síeljenek le és ő megengedte, hogy átmásszanak a lezárást egyértelműen mutató kerítésen.

A tárgyaláson kiderült, hogy a diákok a megelőző napon egy másik tanárt is megkértek erre, ő azonban nem engedte meg diákjainak a lesiklást. A tanár balszerencséjére a korábbi felesége, aki szintén tanár, sem segítette az ügyét a bíróságon. A felesége szerint az 50 éves tanár csak "egy nagy gyerek", értelmileg a diákjai szintjén áll, viselkedése hasonló hozzájuk. Az egykori feleség egyáltalán nem csodálkozott, hogy bekövetkezett a tragédia.

Francia sajtó szerint ez az első eset Franciaországban, hogy valakinek börtönbe kell vonulnia egy lavinabaleset után.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.