Menü ≡

Chopok: 110 nap után szabad a pálya a síelőknek!

2021.04.23. | Szerző: Bata Attila
Szlovákiában ezen a héten jutott el a járvánnyal kapcsolatos intézkedések enyhítése arra a fokra, hogy a síterepek ismét fogadhatnak látogatókat. Rövid körkép az első napról, képes beszámolókban.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Chopok-Jasná és Csorba-tó, az egy kézben üzemeltetett síterepek, tegnaptól ismét beindították a lifteket. A január 1. óta tartó zárlat miatt 110 nap kiesett a szlovák síelőknek ebből a szezonból, a külföldieknek pedig a szigorú beutazási rendelkezések miatt valószínűleg az egész szezon.
Chopok és Csorba-tó az első napon ( a reklám után)
Chopokon csak az északi oldal nyílt meg, de az előzetes tervekhez képest több pályával. Helyszíni beszámolók szerint a parkoló szépen megtelt, a rendszámok arról tanúskodnak, hogy Szlovákia szinte minden szegletéből érkeztek síelők. Az üzemeltetők elmondták, hogy 14 kilométernyi pálya üzemel, a felső részeken remek körülmények között lehet síelni, helyenként három méter vastag a hó.

A síeléshez 48 óránál nem régebbi negatív covid-teszt szükséges, ez azonban a 10 év alattiakra nem vonatkozik.

Chopokon most az biztos, hogy vasárnapig a jelenlegi feltételekkel lehet síelni. Hétfőtől pedig, ahogy az üzemeltetők jelezték, a hóviszonyok és az érdeklődés nagyságától függően indítják be a lifteket.
Chopok, a síterep filmje
Külön témát is érdemel, hogy itt gyakorol a szlovákok friss világkupa győztes síelője, Petra Vlhova. Vele nagyon sok mindent történt az elmúlt időszakban, többek között menesztette az edzőjét, és most "egyedül" gyakorol reggelente Chopokon. Amint bejelenti az új edzőjét, végigjárjuk a Vlhová sztorit.
Csorba-tó, a síterep filmje
A Magas-Tátrában is folytatódott a szezon, de itt csak a Csorba-tó feletti pályákat nyitották meg. Az biztos, ha itt az időjárás engedi, akkor május 2-ig lehet síelni. Az is biztos, hogy hiába van bőven hó Tátralomnic felett, a Lomnici-nyereg pályáját nem nyitják ki idén.

Ha valaki kedvet kapna még egy szlovákiai síeléshez, figyelmesen olvassa el a beutazási szabályokat és kalkuláljon azzal, hogy mi vár rá itthon visszatéréskor (10 nap karantén vagy 2 PCR-teszt).
2021.04.23. 19:42:15 skioutlet
Hát, bevallom: irigykedem! Neki kéne vágni valahogy.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »