Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: 110 nap után szabad a pálya a síelőknek!

2021.04.23. Bata Attila

Szlovákiában ezen a héten jutott el a járvánnyal kapcsolatos intézkedések enyhítése arra a fokra, hogy a síterepek ismét fogadhatnak látogatókat. Rövid körkép az első napról, képes beszámolókban.
Kép: Jasná
Kép: Jasná
Chopok-Jasná és Csorba-tó, az egy kézben üzemeltetett síterepek, tegnaptól ismét beindították a lifteket. A január 1. óta tartó zárlat miatt 110 nap kiesett a szlovák síelőknek ebből a szezonból, a külföldieknek pedig a szigorú beutazási rendelkezések miatt valószínűleg az egész szezon.
Chopok és Csorba-tó az első napon ( a reklám után)
Chopokon csak az északi oldal nyílt meg, de az előzetes tervekhez képest több pályával. Helyszíni beszámolók szerint a parkoló szépen megtelt, a rendszámok arról tanúskodnak, hogy Szlovákia szinte minden szegletéből érkeztek síelők. Az üzemeltetők elmondták, hogy 14 kilométernyi pálya üzemel, a felső részeken remek körülmények között lehet síelni, helyenként három méter vastag a hó.

A síeléshez 48 óránál nem régebbi negatív covid-teszt szükséges, ez azonban a 10 év alattiakra nem vonatkozik.

Chopokon most az biztos, hogy vasárnapig a jelenlegi feltételekkel lehet síelni. Hétfőtől pedig, ahogy az üzemeltetők jelezték, a hóviszonyok és az érdeklődés nagyságától függően indítják be a lifteket.
Chopok, a síterep filmje
Külön témát is érdemel, hogy itt gyakorol a szlovákok friss világkupa győztes síelője, Petra Vlhova. Vele nagyon sok mindent történt az elmúlt időszakban, többek között menesztette az edzőjét, és most "egyedül" gyakorol reggelente Chopokon. Amint bejelenti az új edzőjét, végigjárjuk a Vlhová sztorit.
Csorba-tó, a síterep filmje
A Magas-Tátrában is folytatódott a szezon, de itt csak a Csorba-tó feletti pályákat nyitották meg. Az biztos, ha itt az időjárás engedi, akkor május 2-ig lehet síelni. Az is biztos, hogy hiába van bőven hó Tátralomnic felett, a Lomnici-nyereg pályáját nem nyitják ki idén.

Ha valaki kedvet kapna még egy szlovákiai síeléshez, figyelmesen olvassa el a beutazási szabályokat és kalkuláljon azzal, hogy mi vár rá itthon visszatéréskor (10 nap karantén vagy 2 PCR-teszt).
KOMMENTEK
skioutlet | 2021.04.23. 19:42
Hát, bevallom: irigykedem! Neki kéne vágni valahogy.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.