Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyit a Lomnici-nyereg, remek májusi hóhelyzet a Tátrában

2021.05.05. Bata Attila

A mostani hétvégén továbbra is három síterepen lehet síelni északi szomszédunknál. Májushoz képest remek hóviszonyokkal, és a tervek szerint május 9-ig biztosan üzemelnek a pályák Szlovákiában.
Lomnické sedlo = Lomnici-nyereg: legendásan meredek a Lomnici-csúcs alatti sípálya
Lomnické sedlo = Lomnici-nyereg: legendásan meredek a Lomnici-csúcs alatti sípálya
A hét elején ismét enyhítettek a síterepeket is érintő járványügyi intézkedéseken a szlovákok. Mostantól a korábbi 48 órás helyett elegendő 72 órás negatív tesztet (PCR vagy antigén) felmutatni a sípályákon vagy a szállodákban. A másik döntés, hogy szigorú feltételekkel, de üzemelhetnek a kabinos liftek, így a héten megnyílik Chopok déli oldala, valamint a Tátralomnic feletti Lomnici-nyereg.

A Lomnici-nyeregben elvileg már lehetne síelni, a pálya kész és a szabályok is engedik, most azonban az időjárás szólt közbe. A viharos széllökések miatt az üzemeltetők úgy döntöttek, hogy csak péntektől indítják be a lifteket.

Chopokon az alábbi kínálat várja a síelőket. A helyiek tervezését befolyásolhatja, hogy a szabály szerint a kabinokban csak 1 személy utazhat, vagy többen olyanok, akik közös háztartásban élnek.
Jasná/Chopok: a nyitvatartó pályák
Jasná/Chopok: a nyitvatartó pályák
Csorba-tó felett továbbra is üzemelnek a liftek a következő hétvégén. Itt is a szezonzárást május 9-re tervezik, de esetleges hosszabbítás sincs kizárva.

A Nyugati-Tátrában található Rohács az előző hétvégén, május 2-án, zárta a szezont. Itt már a nyári szezonra készülnek.

Az üzemelő síterepeken érdekes helyzet alakult ki. Általában ilyenkor már megkezdődik a nyári szezon, de most még a téli üzemmód utolsó napjai belecsúsznak a nyári nyitásba.
Jasná szerdán: ennyit lát a ratrakos
Szívfájdító, hogy a szezon jó havat hozott a magasabb helyekben. Több helyen is sikerülhetett volna kb. öthónapos (kb. 150-160 napos) szezont zárni, ha a koronavírus miatt nem kellett volna hosszú időre (kb. 110 nap) bezárni, vagy késve nyitni.

További sóvárgásra ad okot, hogy a turisztikai célú beutazás Szlovákiába jelenleg eléggé macerás. A hazaérkezés utáni karantén alóli mentességhez pedig oltási igazolás szükséges.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.