Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyit a Lomnici-nyereg, remek májusi hóhelyzet a Tátrában

2021.05.05. Bata Attila

A mostani hétvégén továbbra is három síterepen lehet síelni északi szomszédunknál. Májushoz képest remek hóviszonyokkal, és a tervek szerint május 9-ig biztosan üzemelnek a pályák Szlovákiában.
Lomnické sedlo = Lomnici-nyereg: legendásan meredek a Lomnici-csúcs alatti sípálya
Lomnické sedlo = Lomnici-nyereg: legendásan meredek a Lomnici-csúcs alatti sípálya
A hét elején ismét enyhítettek a síterepeket is érintő járványügyi intézkedéseken a szlovákok. Mostantól a korábbi 48 órás helyett elegendő 72 órás negatív tesztet (PCR vagy antigén) felmutatni a sípályákon vagy a szállodákban. A másik döntés, hogy szigorú feltételekkel, de üzemelhetnek a kabinos liftek, így a héten megnyílik Chopok déli oldala, valamint a Tátralomnic feletti Lomnici-nyereg.

A Lomnici-nyeregben elvileg már lehetne síelni, a pálya kész és a szabályok is engedik, most azonban az időjárás szólt közbe. A viharos széllökések miatt az üzemeltetők úgy döntöttek, hogy csak péntektől indítják be a lifteket.

Chopokon az alábbi kínálat várja a síelőket. A helyiek tervezését befolyásolhatja, hogy a szabály szerint a kabinokban csak 1 személy utazhat, vagy többen olyanok, akik közös háztartásban élnek.
Jasná/Chopok: a nyitvatartó pályák
Jasná/Chopok: a nyitvatartó pályák
Csorba-tó felett továbbra is üzemelnek a liftek a következő hétvégén. Itt is a szezonzárást május 9-re tervezik, de esetleges hosszabbítás sincs kizárva.

A Nyugati-Tátrában található Rohács az előző hétvégén, május 2-án, zárta a szezont. Itt már a nyári szezonra készülnek.

Az üzemelő síterepeken érdekes helyzet alakult ki. Általában ilyenkor már megkezdődik a nyári szezon, de most még a téli üzemmód utolsó napjai belecsúsznak a nyári nyitásba.
Jasná szerdán: ennyit lát a ratrakos
Szívfájdító, hogy a szezon jó havat hozott a magasabb helyekben. Több helyen is sikerülhetett volna kb. öthónapos (kb. 150-160 napos) szezont zárni, ha a koronavírus miatt nem kellett volna hosszú időre (kb. 110 nap) bezárni, vagy késve nyitni.

További sóvárgásra ad okot, hogy a turisztikai célú beutazás Szlovákiába jelenleg eléggé macerás. A hazaérkezés utáni karantén alóli mentességhez pedig oltási igazolás szükséges.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.