Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: két méter hó és az összes sípálya üzemel!

2023.02.02. Bata Attila

A héten két komolyabb mérföldkőhöz érkezett a legjobb szlovákiai síterep. Nálunk inkább Chopok, a szlovákoknál Jasná néven ismert síterepen a természetes hóréteg vastagsága idén először meghaladta a két métert és az összes sípályát megnyitották.
Jasná: most tényleg tél van!
Jasná: most tényleg tél van!
Az utóbbi napokban havazás és szélvihar érkezett a szlovák hegyekbe. Nehéz is most napos képeket találni a helyi webkamerákon, de az sosem baj, ha érkezik az utánpótlás a hóból. Bár ezt biztosan máshogy láthatják azok, akik éppen a hóviharban várják, hogy elálljon a szél, és újból induljanak a lanovkák. Az utóbbi két napban kb. 25 centiméter hó hullott, így a meteorológiai állomás (2008 méter) adatai szerint idén először átlépték a kétméteres határt. Tegnap este 207 centimétert mutatott a mérce.
A pályakarbantartók vezetőjének a helyzetjelentése. Szlovák nyelvtanfolyam nélkül is átjön a videó vizuális hatása...
Az üzemelő sípályáknál azt láthatjuk, hogy 35/35, vagyis a sítérképen jelzett pályák közül az összes üzemel. Legutoljára megnyitották a 6-os számú Szlalom pályát. A fenti hóadat természetesen a meteorológiai állomásra vonatkozik, ennyi havat csak a legfölső részeken, pályán kívül találunk. A legfontosabb pályákon 80-100 centiméter vastag a hó, de a kevésbé „használt” pályákon is 20-40 cm vastagra tömörítették gépekkel. Van olyan pálya is, például a 3-as jelű, amelyet szándékosan nem ratrakolnak, de megnyitották a haladó síelők előtt.

És még egy jó hír. Mostantól fél órával meghosszabbodik a nyitvatartás, az utolsó liftek 16 óráig járnak.

Arra számítani kell, hogy a havazás folytatódik és további jelentős mennyiségű hó érkezik a szlovák hegyekbe a hétvégéig. Utána pedig beköszönt a jégkorszak, vagyis jövő hétre az idei tél eddigi leghidegebb napjait jósolják a szlovák síterepekre. Vasárnaptól napközben is mínusz 5 fok körül alakul a hőmérséklet az északi részeken, éjszakára pedig a mínusz 20 fok sem kizárt.
KOMMENTEK
| 2023.02.03. 10:04
Érdemes lenne felhívni a figyelmet, hogy aki pályán kívül csúszik vegye figyelembe https://hzs.sk/ információit
Buday Gyula | 2023.02.07. 12:13
Végre, mint 30 éve !!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.