Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly és Chopok: Szlovákiában is elkezdődött a síszezon!

2020.12.04. Bata Attila

Pénteken Donovaly kezdte meg először az idei szezont a szlovák síterepek közül, amelyet Chopok követ szombaton. Törvény szempontjából még mindig nem egyértelmű, hogy lehet-e síelni decemberben Szlovákiában, ezen a hétvégén még biztosan engedélyezett a síelés.
Donovaly az első napon
Donovaly az első napon
Mondhatnánk, hogy az évek óta megszokott kínálattal indult idén is Donovaly. A Zahradiste oldal szélső pályáját nyitották meg először és a mellette, illetve a parkolóból a pályához vezető liftek és pályák üzemelnek egyelőre a lankásabb oldalon.

Szombaton a legnagyobb szlovák síterep, Chopok is várja a síelőket összesen 7 pályával kilenc kilométeren. A két oldalon nyolc liftet indítanak be az első napon.

Az első napot abszolút tesztüzemnek szánják Jasnán. Csak a szezonbérleteseket várják és azokat, akik a gopass alkalmazáson keresztül vettek napijegyet. A síelők létszáma korlátozott. A kassza csak akkor nyit ki, ha az előbb említett két vásárlási lehetőség után is maradnak szabad jegyek.
Chopok: szombaton ezeken a pályákon lehet síelni
Chopok: szombaton ezeken a pályákon lehet síelni
A tesztüzem azt jelenti, hogy figyelni fognak a járványügyi szabályok betartására. Az alkalmazottaknak (és a síelőknek is) remek alkalom lesz kipróbálni, hogyan lehet flottul üzemeltetni a síterepet járvány idején.

Természetesen más síterepek is közel állnak a nyitáshoz, azonban ez még nem azt jelenti, hogy nincs veszélyben a szlovák síszezon eleje. A kevés kormány közeli információ arra enged következtetni, hogy Szlovákia is inkább a januári nyitást preferálja.

Ezt a közlekedési miniszter jelentette ki, aki azonban azt is mondta, hogy ezen a hétvégén bármelyik szlovák síterep kinyithat. A szlovák kormány kissé lemaradt a döntéssel, amelyet csak a héten vitattak meg, feltételezhetően bevárták az osztrákok döntését is. Hamarosan kiderül, mi lesz a helyzet december 7-től ...
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.12.04. 23:09
Nagyon jó hír
leni | 2020.12.06. 19:47
Valaki tudja, hogy mi itt a helyzet jogilag? Szlovákiába lehet menni?
Demetervani | 2020.12.07. 14:23
Nincs a határon ellenőrzés...
Rolitúra | 2020.12.08. 08:45
Határon szúrópróba szerű az ellenőrzés, de akkor odafele kell negatív teszt, visszafelé 10 nap karantén...:( Ez január közepéig biztosan így marad. :(

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.