Menü ≡

Donovaly és Chopok: Szlovákiában is elkezdődött a síszezon!

2020.12.04. | Szerző: Bata Attila
Pénteken Donovaly kezdte meg először az idei szezont a szlovák síterepek közül, amelyet Chopok követ szombaton. Törvény szempontjából még mindig nem egyértelmű, hogy lehet-e síelni decemberben Szlovákiában, ezen a hétvégén még biztosan engedélyezett a síelés.
h i r d e t é s
Mondhatnánk, hogy az évek óta megszokott kínálattal indult idén is Donovaly. A Zahradiste oldal szélső pályáját nyitották meg először és a mellette, illetve a parkolóból a pályához vezető liftek és pályák üzemelnek egyelőre a lankásabb oldalon.

Szombaton a legnagyobb szlovák síterep, Chopok is várja a síelőket összesen 7 pályával kilenc kilométeren. A két oldalon nyolc liftet indítanak be az első napon.

Az első napot abszolút tesztüzemnek szánják Jasnán. Csak a szezonbérleteseket várják és azokat, akik a gopass alkalmazáson keresztül vettek napijegyet. A síelők létszáma korlátozott. A kassza csak akkor nyit ki, ha az előbb említett két vásárlási lehetőség után is maradnak szabad jegyek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tesztüzem azt jelenti, hogy figyelni fognak a járványügyi szabályok betartására. Az alkalmazottaknak (és a síelőknek is) remek alkalom lesz kipróbálni, hogyan lehet flottul üzemeltetni a síterepet járvány idején.

Természetesen más síterepek is közel állnak a nyitáshoz, azonban ez még nem azt jelenti, hogy nincs veszélyben a szlovák síszezon eleje. A kevés kormány közeli információ arra enged következtetni, hogy Szlovákia is inkább a januári nyitást preferálja.

Ezt a közlekedési miniszter jelentette ki, aki azonban azt is mondta, hogy ezen a hétvégén bármelyik szlovák síterep kinyithat. A szlovák kormány kissé lemaradt a döntéssel, amelyet csak a héten vitattak meg, feltételezhetően bevárták az osztrákok döntését is. Hamarosan kiderül, mi lesz a helyzet december 7-től ...
2020.12.04. 23:09:16 Peter Szekely
Nagyon jó hír
2020.12.06. 19:47:29 leni
Valaki tudja, hogy mi itt a helyzet jogilag? Szlovákiába lehet menni?
2020.12.07. 14:23:20 Demetervani
Nincs a határon ellenőrzés...
2020.12.08. 08:45:28 Rolitúra
Határon szúrópróba szerű az ellenőrzés, de akkor odafele kell negatív teszt, visszafelé 10 nap karantén...:( Ez január közepéig biztosan így marad. :(
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »