Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly és Chopok szombaton nyitnak

2016.12.02. Bata Attila

Az előző hétvégén Csorba-tó már kinyitott egy rövid időre, a mostani hétvégén pedig újabb szlovák síközpontok nyitják meg a szezont néhány pályával. Most szombaton lehet először síelni a két magyarok által is előszeretettel látogatott síterepen, Donovalyban és Chopokon.
Kép: Patrick Gasser, Jungfrau Zeitung
Kép: Patrick Gasser, Jungfrau Zeitung
Szlovákiát az elmúlt napokban, főleg az északi részeket elérte a hideg, a havazás és sajnos a viharos szél is. A jó hír, hogy a síterepek szépen fehérednek, sok helyen már nemcsak a pályán találkozunk hóval, hanem a pálya mellett is megmarad a természetes hó.

Szombaton lehet először síelni az idén Chopokon, és mind a két oldal kinyit az első napon. A nyitva tartó északi (5, 14, 13, 2a, 2b) és déli pályák (31a, 31) melletti liftek közlekednek, valamint a déli és az északi oldalt összekötő felvonók. A napijegyek karácsonyig 32 euróba kerülnek.

Szezonnyitó Chopokon
Szintén nyit szombaton Donovaly a nyitáskor megszokott forgatókönyvvel. A Zahradiste oldalon tart nyitva a szélső pálya és az ide vezető pálya. A négyüléses lift már közlekedik, valamint a parkolótól a pályáig használatos liftek. Az előző szezonhoz hasonlóan december 25-ig 10 eurós (felnőtt) napijeggyel lehet síelni Donovalyban.

A tavaly december elejei körülményekkel összehasonlítva, sokkal több hó hullott eddig Donovalyban. Ha az időjárás kedvező marad, és újabb pályák nyitnak meg a Zahradiste oldalon, akkor december közepén nagyon kedvező lehet a 10 eurós napijegy.

Hőágyúzás Donovalyban
Más síterepek is kinyithatnak a hétvégén. Újra kinyit Csorba-tó. Már pénteken nyit Krahule, és szombaton a Pieninekben található Litmanova.

A hagyományosan korábban induló "nagyobb" terepek közül csak december 9-én nyit Rohács. Tátralomnicon nem igazán bíztak a korai havazásban, jövő hét csütörtökig a liftek tervezett karbantartása zajlik, majd ők is csak egy héttel később nyitnak.

Ahogy minden esetben, most is felhívjuk a figyelmet, indulás előtt mindenki az adott síterep honlapján tájékozódjon, az itt leírt adatok csak tájékoztató jellegűek. A következő napokban változhatnak dolgok az időjárás függvényében.

Például tegnap este az erős havazás miatt nehéz volt a közlekedés. A szél 60-70 km/órás sebességgel fújt az ország nagy részén, a Magas-Tátrában 100 km/óra felett, Chopokon 125 km/órával is. Köztudomású, hogy a nagy szél nem az ülőliftek legjobb barátja.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.