Menü ≡

Eplény, Mátraszentistván: rengeteg havat gyártottak

2019.02.24. | Szerző: Bata Attila
A hét elején tavasziasra fordult az időjárás hazánkban, de hétvégére megérkezett a lehűlés. Eplényben és Mátraszentistvánban gyorsan kihasználták a kedvező feltételeket és beindították a hóágyúkat. Mindkét helyen elegendő havat gyártottak a következő időszakra.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Eplényben ma reggelre 6000 köbméter havat gyártottak a hóágyúk, amellyel sikerült javítani az A1-es, az A4-es és Q3-as pályák hóminőségét. Ezen felül, vékonyabb hóréteggel, az A2-es pálya is üzemel.

A síterep a napközbeni lehetőségeket is igyekszik kihasználni, így ha az időjárás engedi, a mai nyitvatartás alatt is üzemelnek a hóágyúk.

Mátraszentistvánban, az üzemeltetők azt írják, hogy "a hideg időnek köszönhetően megfelelő mennyiségű hótartalékot képeztünk márciusra. A következő héten felhős-napsütéses időnk lesz, éjszakánként várhatóan kifagynak a pályák, a következő hétvégére pedig ismét lecsökken a hőmérséklet."

A következő hétre ismét visszatér a tavaszias időjárás hazánkba, ezért fontos a hótartalékok bővítése, amíg az időjárási körülmények megengedik. Igaz, a következő héten, főleg a hét közepe környékén enyhe hőmérsékleteket várunk, de a hét első szakaszában, éjszakánként még a hóágyúzás is folytatódhat.

A legfontosabb, hogy esőt nem várunk, így a tömörített, mesterséges hóból álló, vastag rétegen továbbra is jól lehet majd síelni, napos körülmények között.

Az említett két síterepen kívül, jelenleg Kékestetőn és Sátoraljaújhelyen is üzemelnek a felvonók.

2019.02.24. 21:30:12 banhidit
Köszönjük az összefoglalót. Értékes munka, hogy a hazai síterepeket is méltatjuk, mert nagyon sokat tesznek itthon a havas sportok csodájáért.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »