Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Főszezontól fényárban fürdik Flachau főpályája

2010.09.21. Bata Attila

Az idén (is) a salzburgi Flachauban rendezik meg a női síelők esti versenyét. A versenypályára akkora fényerőt építenek az üzemeltetők, hogy a tévében HD minőségben lehessen élvezni a futamokat. A jó hír, hogy a tökéletes esti kivilágítást nem szerelik le, így a hobbisíelőknek is megmarad az élmény esténként.
A tavalyi versenyen Marlies Schild győzelmével osztrák siker született
A Hermann Maierről elnevezett pályán (mi csak a címben szereplő sok „f” betű kedvéért hívtuk főpályának) 2011. január 11-én rendezik a hölgyek esti szlalom versenyét. A verseny nem titkoltan a szomszédos Schladming rangjára szeretne előbb-utóbb emelkedni, hiszen itt már hosszú évek óta rendezik a férfiak hasonló esti versenyét, az utóbbi időkben már rendszeresen 50.000 néző előtt.

Az előkészületek már megkezdődtek, az idén a korábban állandó gondot jelentő német feljelentő hölgy sem szólt be eddig. Két éve novemberben azért jelentette fel a síterepet, mert túl hangos volt a hóágyúzás a háza közelében, tavaly pedig az jelentett gondot, hogy az akkor ideiglenesen felállított lámpaoszlopokról beszűrődő fény zavarta a pihenésben.

Valószínűleg a világ legfényesebb pályája épülhet ki januárra, a 637 méter hosszú pálya mellett 16 oszlopról ontják majd fényüket a reflektorok. A szervezők tökéletes megvilágítást ígérnek, erre szükség is lesz, hiszen a versenyt a tévétársaságok HD minőségben szeretnék közvetíteni.

A kétmilliós fejlesztés helyszíni előkészületei már zajlanak, a földmunkákkal október közepéig szeretnének végezni, és akkor kezdődne az oszlopok betonozása. A síterep üzemeltetői nem csak erre a versenyre terveznek. Olyan minőségű világítás épül, amely éveken keresztül megfelelhet majd a tévétársaságok minőségi igényeinek, és szeretnék, ha a versenynek is előbb-utóbb „bebetonozott” helye lenne a nemzetközi versenynaptárban.

A tavalyi versenyt 10.000 néző tekintette meg, ennél már az idén is többet várnak. Nekünk, hobbisíelőknek, a legnagyobb ajándék, hogy ezt a fényárban úszó pályarészt mi is használhatjuk majd esti síeléskor.
Egy rövid összefoglaló a tavalyi versenyről és hangulatáról
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.