Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már nagyon hiányzik a hó az osztrák gleccsereken

2009.10.06. Bata Attila

Már nagyon hiányzik a hó az osztrák gleccsereken Az idén szokatlanul meleg tombolt az Alpok tetején, a meteorológusok a hírhedt 2003-as kánikula után a második legmelegebb nyár hőmérsékleti értékeit mérték a hegyekben. Ugyan már ősz van, de sajnos az időjárás továbbra is túl enyhe ahhoz, hogy komolyabb havazást szállítson az Alpok gleccsereire.
A kapruni gleccserhez közel található Sonnblick (3106 méter magasban) automatikus meteorológiai mérőállomás adatai szerint egy év alatt az összes lehullott hó elolvadt, sőt az enyhe idő már a tartalékot is kikezdte. Tavaly október eleje óta 705 centiméter hó hullott összesen, amely nem olyan rossz adat, azonban idén október elejéig 716 centiméter el is olvadt. Főleg a május és szeptember közötti időszak volt túl enyhe, átlagosan minden második éjszaka nulla fok felett volt a hőmérséklet.

Az osztrák gleccserekre már nagyon ráférne egy kiadós havazás. Dachstein gleccserén október 12-én indultak volna az osztrák TV legújabb műsorának a felvételei, amelyben helyi hírességek költöztek volna fel a gleccser sítáborába, de a rossz hóviszonyok miatt az egész rendezvényt október végére halasztották. A síterep képviselője szerint legalább 20 cm friss hó kellene, hogy a tizenhat helyi híresség megkezdhesse a kamerák előtti csúszkálását.

A síterepet, a tervek szerint csak október 31-én nyitják meg újra a nagyközönség előtt, addig a helyi síiskolások gyakorolnak a jeges pályákon.

Nem sokkal jobb a helyzet a közeli Kaprun gleccserén sem. Itt is kevés a hó, nagyon kemények a pályák az itt tréningező versenyzők bánatára. A helyi meteorológiai intézet szerint október közepéig szinte kizárt, hogy komolyabb havazás érkezzen a gleccserekre. Ezen a héten egy pár napra ismét 2000 méter alá süllyed a fagyhatár, de a hét második felétől ismét melegszik az idő Ausztriában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.