Menü ≡

Hétvégén már öt magyar pályán lehet síelni

2020.01.10. | Szerző: Bata Attila
A havazás továbbra sem kényezteti el a magyar sípályákat, de ahol működhetnek a hóágyúk, ott már egyre hosszabb pályákon lehet síelni.
h i r d e t é s
A kínálatot tekintve az eddigi szezon legjobb hétvégéje következik a hazai síterepeken. A héten az időjárás alkalmas volt a hóágyúk tartós üzemelésére, így a hétvégén már új síterep (Kékestető) is megnyitja a kapuit.

A folyamatos hóágyúzás azt is jelentette, hogy az összes üzemelő síterepünk ezen a héten bővíteni tudta kínálatát az előző héthez képest. A megnyitott pályák száma közel megduplázódott.

A jó hír, hogy a következő hétvégén is folytatódik a hideg időjárás, így bízhatunk a hóágyúkban és abban, hogy újabb pályák nyílnak meg majd folyamatosan.

Eplény

Itt a héten nyílt meg az A7-es pálya felső szakasza és a Q3-as összekötő pálya. Mától várhatóan az A7-es pálya alsó szakaszát is megnyitják, ezzel egyidőben a kétüléses liftet is beindítják. Természetesen, ahogy az első nap óta, az A1-es pálya és a négyüléses felvonó is használható.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Mátraszentistván

Itt a héten a 3-as pályával bővült a síelési lehetőség és már csak az 1-es pálya hiányzik a kínálatból. A 2-es pályát nem hóágyúzzák, annak nyitásához egy nagy havazás kellene. Pénteken és szombaton esti síelésen az összes világított pálya használható 20 óráig.

Visegrád

Itt mától a 2/A jelű pálya nyílt meg. Ezen felül az 1/A és az ingyenes bébi pálya üzemel. Ma este 10-ig lehet síelni a Budapesthez legközelebbi üzemelő síterepen.

Sátoraljaújhely

Itt a héten lezárták a szerpentinen található sorompót, így csak az alsó állomáson található parkoló használható. A síelők az ülőlifttel juthatnak fel a pályához, amelynek a használata (a síelők számára) ingyenes. Hírek szerint dolgoznak a hosszabb, II-es pálya behavazásán is, amely, ha korlátozottan is, de a hétvégén megnyílhat.

Kékestető

Itt folyamatosan hóágyúztak a déli pálya tetején, azonban holnaptól még csak az oktatópálya használható. Ezzel egyidőben természetesen nyit a síiskola is.
2020.01.10. 14:00:00 syorg58
Én úgy láttam a webkamerán, hogy Kékestetőn napok óta NEM hóágyúznak.
2020.01.10. 14:28:27 batus
Szia, félig-meddig jogos a felvetés. Visszanéztem a webkamerákat. Január 5-én kezdték, azóta naponta hóágyúztak 4 napon át január 8-ig. Tegnap és ma nem hóágyúztak a webkamerán.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »