Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén már öt magyar pályán lehet síelni

2020.01.10. Bata Attila

A havazás továbbra sem kényezteti el a magyar sípályákat, de ahol működhetnek a hóágyúk, ott már egyre hosszabb pályákon lehet síelni.
Mátraszentistván webkamera ma délelőtt (Időkép)
Mátraszentistván webkamera ma délelőtt (Időkép)
A kínálatot tekintve az eddigi szezon legjobb hétvégéje következik a hazai síterepeken. A héten az időjárás alkalmas volt a hóágyúk tartós üzemelésére, így a hétvégén már új síterep (Kékestető) is megnyitja a kapuit.

A folyamatos hóágyúzás azt is jelentette, hogy az összes üzemelő síterepünk ezen a héten bővíteni tudta kínálatát az előző héthez képest. A megnyitott pályák száma közel megduplázódott.

A jó hír, hogy a következő hétvégén is folytatódik a hideg időjárás, így bízhatunk a hóágyúkban és abban, hogy újabb pályák nyílnak meg majd folyamatosan.

Eplény

Itt a héten nyílt meg az A7-es pálya felső szakasza és a Q3-as összekötő pálya. Mától várhatóan az A7-es pálya alsó szakaszát is megnyitják, ezzel egyidőben a kétüléses liftet is beindítják. Természetesen, ahogy az első nap óta, az A1-es pálya és a négyüléses felvonó is használható.
Esti síelés Eplényben
Esti síelés Eplényben

Mátraszentistván

Itt a héten a 3-as pályával bővült a síelési lehetőség és már csak az 1-es pálya hiányzik a kínálatból. A 2-es pályát nem hóágyúzzák, annak nyitásához egy nagy havazás kellene. Pénteken és szombaton esti síelésen az összes világított pálya használható 20 óráig.

Visegrád

Itt mától a 2/A jelű pálya nyílt meg. Ezen felül az 1/A és az ingyenes bébi pálya üzemel. Ma este 10-ig lehet síelni a Budapesthez legközelebbi üzemelő síterepen.
Visegrád
Visegrád

Sátoraljaújhely

Itt a héten lezárták a szerpentinen található sorompót, így csak az alsó állomáson található parkoló használható. A síelők az ülőlifttel juthatnak fel a pályához, amelynek a használata (a síelők számára) ingyenes. Hírek szerint dolgoznak a hosszabb, II-es pálya behavazásán is, amely, ha korlátozottan is, de a hétvégén megnyílhat.
Sátoraljaújhely
Sátoraljaújhely

Kékestető

Itt folyamatosan hóágyúztak a déli pálya tetején, azonban holnaptól még csak az oktatópálya használható. Ezzel egyidőben természetesen nyit a síiskola is.
Oktatás Kékestetőn
Oktatás Kékestetőn
KOMMENTEK
syorg58 | 2020.01.10. 14:00
Én úgy láttam a webkamerán, hogy Kékestetőn napok óta NEM hóágyúznak.
Bata Attila | 2020.01.10. 14:28
Szia, félig-meddig jogos a felvetés. Visszanéztem a webkamerákat. Január 5-én kezdték, azóta naponta hóágyúztak 4 napon át január 8-ig. Tegnap és ma nem hóágyúztak a webkamerán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.